Активісти руху Наливайченка прийшли з плакатами до Луцької райради

9
1
Активісти руху Наливайченка прийшли з плакатами до Луцької райради
Представники громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка “Справедливість” пікетували приміщення райради.

Про це повідомили у Волинському облосередку регіональної організації громадсько-політичного руху.

На думку активістів руху, серед працівників Луцької районної ради та прилеглих їй приватних підприємств процвітає корупція.

Учасники пікету наголошують: у грудні 2016 року Луцька райрада, ігноруючи систему «Prozzoro», через власне КП «Луцьке» перерахувала бюджетні кошти в обсязі 7,4 мільйона гривень, за різного роду роботи, на рахунки приватних підприємств, з якими перебувають у змові.

Керівник комунального підприємства «Луцьке» Олександр Ткачик, за їхніми словами, зловживаючи власними повноваженнями, підписував акти виконаня будівельних робіт, які повинні були виконати ПП «Екоресурси Волині» та ПП «Тепло Волинь», отримавши оплату в понад 400 тисяч гривень. Кошти на рахунки перераховували, акти підписували, а будівельні роботи так і не проводили.

Цей випадок, стверджують, не єдиний, адже отримавши 400 тисяч гривень, підприємства не зупинилися у відмиванні коштів з районного бюджету.

Керівник комунального підприємства «Луцьке» знову склав та видав неправдиві офіційні документи для вище зазначених ПП. На підставі чого на їхні рахунки знову були перераховані кошти, вже у розмірі майже 888 тисяч гривень.

Ще одним корупійним випадком, запевняють, є ситуація з іхреконструкцією котельні школи в селі Садів, Луцького району. Олександр Ткачик надав неправдиві відомості щодо обсягу, вартості та виконання робіт реконструкції, яка по факту так і не відбувалася.

У облосередку руху наголошують: представників Луцької РДА, вже не вперше «ловлять» на подібних махінаціях. У 2015 році службові райради, КП «Луцьке» та ТОВ «Айвер» шляхом внесення недостовірної інформації до актів виконаних робіт з капітального ремонту Боратинської ЗОШ, привласнили бюджетні кошти у сумі близько 114 тисяч гривень.

Подібні дії кваліфікуються за статею 191, частина 2 ККУ та караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. За фактом зловживання службовим становищем, КП «Луцьке» розпочали кримінальне провадження, проте стало відомо, що розслідування неофіційно призупиняється.

Представники «Справедливості» та «Армії гідності» взяли під власний контроль ситуацію та звернулися з офіційним зверненням до начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги та голови Луцької районної ради Валентина Приходька, щоб забезпечити сприяння розслідуванню та не втручання зацікавлених осіб до нього.

Активісти громадсько-політичного руху висловили власне невдоволення неконтрольованою ситуацією, яка склалася у райраді, прийшовши під її стіни з відповідними плакатами.

«Подібне привласнення бюджетних коштів - це плювок в обличчя волинян. Виділяються кошти на школи, ремонтні роботи, які по факту просто «осідають» у кишенях чиновників. Уже не вперше представників цього комунального підприємства та приватних підприємств ловлять на аферах так чому нікого не покарають? Скільки ще нас обманюватимуть та забиратимуть можливість на якісні котли у школах, відремонтовані дороги? Ми контролюватимемо хід розслідування до кінця і вимагатимемо покарання для всіх причетних! Справедливості бути!» - зазначив очільник Волинського осередку «Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Назар Романюк.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні