«На нас звів наклеп Ярмольський» - директор КП «Луцьке»

20
4
«На нас звів наклеп Ярмольський» - директор КП «Луцьке»
Комунальне підприємство «Луцьке» підозрюють у розкраданні майже мільйона гривень. Однак директор цього підприємства запевняє, що працює добросовісно, а звинувачення проти нього мають політичний підтекст.

Про це «Волинь24» розповів директор комунального підприємства «Луцьке» Олександр Ткачик.

Чоловік каже, що за підприємством, яке постачає теплову енергію в комунальні заклади Луцького району (йдеться про загальноосвітні школи району та Луцьку центральну районну лікарню), а також проводить реконструкції газових котелень, замінюючи котли на твердопаливні, ведеться мало не полювання.


Так, 29 грудня минулого року проти підприємства відкрили кримінальне провадження, а 4 січня 2017 року Луцький міськрайонний суд дозволив слідчим доступ до документів, які стосуються заміни котлів в загальноосвітніх школах сіл Чаруків, Липини, Садів, Шепель, селища Рокині у період 2016 - 2017 років.

Підозрюють зловживання службовим становищем через те, що Олександр Ткачик підписав акти виконаних робіт на тих котельнях, де роботи фактично не завершились. За ці роботи підприємство, яке він очолює, ніби то перерахувало підряднику ПП «Екоресурси Волинь» більше 750 тисяч гривень та в подальшому ці кошти були привласнені директорами вищезгаданих підприємств.

ЗА КІЛЬКА МІСЯЦІВ ЗРОБИЛИ РЕКОНСТРУКЦІЮ НА 7 СТАРИХ ТА 4 НОВИХ ОБ'ЄКТАХ

Олександр Ткачик розповідає, що прийшов на цю посаду лише в серпні 2016 року і за кілька місяців встиг зробити реконструкцію котелень на 11 об’єктах. І це при тому, що попереднє керівництво КП «Луцьке» за кілька років спромоглось на реконструкцію лише п’яти об’єктів. І ті, зі слів Ткачика, зроблені недбало.

Минулий опалювальний сезон пройшов з великою кількістю поломок та навіть зупинок постачання тепла, мовляв діти у цих школах навчалися у верхньому одязі при 12 градусах тепла в класах. До цих пір жодна із котелень не здана в експлуатацію згідно норм і вимог чинного законодавства, іншими словами їх взагалі не існує.

Про те, що роботи виконані невдало свідчить й велика кількість скарг під час минулого опалювального сезону від вчителів та батьків школярів.

До речі, по старих об’єктах вже відкрито кілька кримінальних проваджень, але до суду вони рухаються дуже кволо.

«Наші попередники за кілька років як-небудь зробили п’ять об’єктів, а ми за два місяці якісно зробили 11 і за це сезон жодних нарікань по нашій роботі не було, хоча зима видалася аномально холодною», - резюмував керівник комунального підприємства.

РОЗКРАДАННЯ НЕ БУЛО

Директор комунального підприємство «Луцьке» Олександр Ткачик запевняє, що ні про яке розкрадання з його боку не може навіть мова йти. А от акти виконаних робіт він підписав раніше, бо в цьому була необхідність.

Він пояснює, що кошти на реконструкцію котелень районна рада виділила лише у перших числах грудня 2016 року. При цьому освоїти їх потрібно було до кінця року.

«Робітники працювали вдень і вночі, ночували на об’єктах, аби встигнути усе доробити. Однак, через сильні морози деякі роботи завершити ми не могли з об’єктивних причин. Загалом ми повинні були зробити 11 об’єктів і по деяких з них я підписав акти виконаних робіт раніше, аби вчасно отримати кошти і мати можливість дуже швидко завершити усі котельні», - пояснює Олександр Ткачик.

«Якби я не підписав, до прикладу, акти по Чаруківській ЗОШ, яка опалювалася на одному газовому котлі, який на ладан дихає, була загроза, що опалювати школу взагалі не було б як. А після 1 січня бюджетні кошти можна було б використовувати лише через два місяці. То що, оголошувати потрібно було канікули до березня?», - обурюється керівник КП «Луцьке».

З його слів, цією ситуацією не зміг не скористатись голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський, який одразу ж написав про незавершені об’єкти в прокуратуру.
Лист Ігоря Ярмольського до заступника прокурора області
Лист Ігоря Ярмольського до заступника прокурора області

ФІНАНСОВА ІНСПЕКЦІЯ СЕРЙОЗНИХ ПОРУШЕНЬ НЕ ЗНАЙШЛА

Олександр Ткачик каже, що попри підозри слідчих, фінансова інспекція не знайшла серйозних порушень під час своєї перевірки. Та й ті незначні недоліки на підприємстві усунули якраз під час цієї перевірки, що не заборонено законодавством.

А от за заздалегідь підписані акти виконаних робіт підприємець поніс адміністративну відповідальність та заплатив 256 гривень штрафу.

«Я не знаю, на чому базується підозра слідчих, які говорять про якесь зловживання службовим становищем і привласнення якихось коштів, коли на усіх об’єктах роботи виконані у повному об’ємі на 100% згідно проектно-кошторисної документації. Ми з адвокатами будемо оскаржувати це, базуючись на результатах перевірки Фінінспекції. Але у мене є підозра, що справу хочуть повернути таким чином, аби показати нас у якомога гіршому світлі. Підозрюю, що до цього причетні посадовці РДА і зокрема голова Ігор Ярмольський», - наголошує чоловік.
Результати перевірки показали, що усі порушення вже усунуті
Результати перевірки показали, що усі порушення вже усунуті

Очільник КП «Луцьке» вважає, що Ігор Ярмольський має упереджене до нього ставлення. Мовляв він свого часу не побоявся покритикувати керівника району за погану підготовку до опалювального сезону.

«Задля власних амбіцій та своєї недалекоглядності чиновники Луцької РДА краще розвиватимуть газову галузь країни агресора, а не економіку України, переходячи на альтернативні види палива. І це державотворці? Вони краще купуватимуть російський газ, товари в «ДНР» та «ЛНР», проплачуватимуть та фабрикуватимуть справи», - резюмував Олександр Ткачик.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли Ярмольський вже нажереться?
Відповісти
Ярмольський мій таваріщ і газ йому дешевший!
Відповісти
Земельку пороздавав і великим царем став. Тепер він під крилом землевласників.
Відповісти
А що Ярмольського ще досі не посадили?
Відповісти
Сказав Гунчик всіх хто не носить дань - посадити, а розбираємося по ходу справи.
Відповісти
Товаріщ Ярмольскій спєц по зємлє, дирєктор нє давав ОТКАТА вот єго і прєсуют.
Відповісти
А це ярмольський шуфлею маслає?????
Відповісти
Ні, ТКАЧИК
Відповісти
Усунуто? а п.3 і п.4 гарна сума правда?
Відповісти
Ткачика і Веремчука в тюрму. Кримінальні схеми розкрилися.
Відповісти
Злодій Ткачик!!! Визнай, що ти обікрав людей Луцького району на мільйони гривень, якими поділився з шахраєм Веремчуком. Ви ж куми. Названа фірма також належить Веремчуку і слідство це докаже. Дуже шкода, що цей пасквіль надрукував сайт , який належить Пащенку, патріоту і хорошій людині. Тобі місце в тюрмі і усім учасникам цих схем по відмиванню бюджетних коштів. І це тільки початок розкриття ваших афер. Все ще попереду і люди це побачать. Генеральний прокурор це питання тримає на контролі.
Відповісти
Бюджетні кошти краде ткачик, веремчук, свирида, волошенюк, а Ярмольський зводить *наклеп*? Якщо слідство довело розкрадання, і це тільки частина,ще буде доказано розкрадання кілька десятків мільйонів, то який це наклеп? Хлопці, сушіть сухарі, і то швиденько - бо не встигнете.
Відповісти
Оце так "рулить" свобода і тупоголовий, малограмотний Веремчук. Ткачик - це інструмент, але був би розумний, то не водився б з мошенніками.
Відповісти
Долучимо до справи ще і Приходька. Активного співучасника цих схем.
Відповісти
В акті пише , що порушення є, а ткачик каже що наклеп. Бреше нагло. А може краще зніміть з сайту акт перевірки і тоді його брехня буде більш правдивою. Стаття то ж замовна?
Відповісти
А кримінал то заказний!!!
Відповісти
Ткачик сам сказав: " на нас звів наклеп Ярмольський....." Тобто не він один, а ОЗГ. Ткачик, Веремчук і інші члени організованої злочинної групи. Вам капец ворюги кончені. Слава Україні і тим, хто посадить вас в тюрму і поверне награбовані вами гроші державі.
Відповісти
Ото жополизи Язмольського, його заступники коментів наскидали..... знають, що дупа буде земельному магнату і їм
Відповісти
Ярмольський, коріш мій дорогий, нас викрили і дружбі хана. Тепер всі знатимуть скільки раз я тебе нагінав.
Відповісти
Ткачук бреше!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні