ТОП-10 бізнес-леді Луцька

5
1
ТОП-10 бізнес-леді Луцька
Поки чоловіки люблять піджартовувати про «або красиву, або розумну», українські жінки давно довели: немає ніякого або-або.

«Українська жінка – це справжній феномен. У неї дивним чином вбудований такий внутрішній тайм-менеджмент, що встигається все: і кар’єра, і сім’я, і час на себе», – слушно зауважила одна із волинських бізнес-леді, розповідаючи про власний секрет успіху.

У день, який багато років вважається уособленням жіночої сили та краси, видання «Волинь24» розповідає про лучанок, які досягли найбільшого успіху в професійному житті, абсолютно не жертвуючи ні собою, ні сімейним щастям.


Тетяна АРИВАНЮК, приватний нотаріус
У 1994 році Тетяна Ариванюк організувала першу на Волині приватну нотаріальну контору. І навіть з роками, коли на ринку нотаріальних послуг з’явилася величезна конкуренція, жінка однаково залишилася під номером один, а її прізвище стало в регіоні справжнім брендом.

За свою роботу нагороджена відзнакою Міністерства юстиції та почесним знаком Української нотаріальної палати «За заслуги перед нотаріатом». Крім того, має немалі заслуги перед науковим світом: брала участь у складанні підручників для студентів та викладачів юридичних вузів та факультетів.

«При виборі професії нотаріуса я керувалася, передусім, бажанням присвятити себе справі, яка була б не лише цікавою та корисною для мене, а й необхідною для людей», – розповідає Тетяна Ариванюк.

А власним рецептом успішного нотаріуса називає поєднання професіоналізму, високих морально-етичних принципів та любові – до людей і своєї професії.


Світлана АРУТЮНЯН, власниця мережі грузинських пекарень "Сулі-Гулі"

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РІК МОДИ НА ХАЧАПУРІ. ПРО ЛУЦЬКИЙ БІЗНЕС ІЗ ГРУЗИНСЬКИМ ШАРМОМ

Світлана Арутюнян першу пекарню відкрила тільки рік тому. Нині, окрім пекарні на Набережній, подібні діють ще й на Задворецькій та на Рівненській. Тепер жінка вправно втілює чергову свою ідею: найближчим часом на Набережній, поруч із пекарнею, відкриють нове кафе.

За рік Світлана Арутюнян, уродженка села Світязь Шацького району і юристка за фахом, стала фактично законодавицею моди на грузинську кухню в Луцьку.

І хоч Світлана Арутюнян - це беззаперечна натхненниця і душа мережі грузинських пекарень “Сулі -Гулі” у Луцьку, стверджує: цей бізнес не був таким успішним, якби за ним не стояла команда людей, одержимих однією ідеєю. У цій команді - і її чоловік Сергій Арутюнян. Разом із тим жінка категорично не погоджується з думкою про те, що жінкам вести власну справу складніше. Її власний досвід переконує у зворотньому.

* * *

Ольга ДОПОЛЮК, власниця Служби нерухомості «Фортеця»

Служба нерухомості «Фортеця» працює на ринку Луцька із 2014 року. За цей час організація двічі отримувала премію «Люди Року ХХІ століття» в номінації «Ріелтор року» і один раз у номінації «Краще агентство нерухомості».

Жінка каже, що не розуміє людей, які не мають терпіння кілька років витратити на розбудову власного бізнесу, проте мають терпіння 40 років ходити на роботу. Ольга Дополюк – із тих сміливих жінок, які беруть відповідальність у власні руки та не бояться важко працювати.

«Консервативне ставлення до ролі жінки за принципом німецького вислову про три «К»: Kinder, Küche, Kirche (діти, кухня, церква) викликає в мене посмішку. Сучасні жінки – дуже незалежні, вони прагнуть довести усьому світові, що цілком можуть всього досягнути самі. Нині жінка не обмежує свою діяльність лише родиною. Вона прагне зробити кар'єру керівника, і часто їй це вдається не гірше, ніж чоловікові. І в своєму житті я застосовую правило інших трьох літер – трьох «Н»: Немає Нічого Неможливого», – ділиться жінка власним секретом успіху.

* * *

Ірина ДУБЧУК, співввласниця і комерційний директор Корпорації «Тигрес»

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЗАВДАННЯ «ТИГРЕСУ» – ЩАСЛИВІ ДІТИ, – ІРИНА ДУБЧУК

Корпорацію «Тигрес» почали розбудовувати Сергій і Галина Падуки, а згодом їхню справу продовжила донька – Ірина Дубчук. Сьогодні вона – співвласниця та комерційний директор підприємства, виробничі потужності якого оцінюють у 400 тисяч одиниць товарів в місяць.

«В дитинстві я мріяла стати зіркою. Навіть не задумувалась про те, що в майбутньому керуватиму компанією. Батьки багато працювали. Вже пізніше я зрозуміла скільки сил вони доклали для того, щоб торгова марка Тигрес була знаним брендом. Сьогодні для мене батьки – це взірець ведення бізнесу. Я завжди дослухаюся до їхньої думки та ціную поради», – каже Ірина.

Вона вважає українську жінку особливим феноменом. «Українки своєю красою та розумом підкорювали не лише серця, а й цілі держави. А ще у слов’янок є такий собі внутрішній time management, завдяки якому вони встигають все: будувати кар’єру, виховувати дітей та гарно виглядати», – переконана жінка.

* * *

Ульяна ДЬЯЧКОВА, організаторка і очільниця Центру професійного навчання «Профі»

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НАВЧАТИСЯ ТРЕБА ЗАВЖДИ – ЖИТТЯ НЕ СТОЇТЬ НА МІСЦІ! – ОРГАНІЗАТОРКА ПРОФЕСІЙНИХ КУРСІВ УЛЬЯНА ДЬЯЧКОВА

Щойно закінчивши вуз, лучанка Ульяна Дьячкова зрозуміла: аби стати хорошим фахівцем, треба набагато більше практичних знань, ніж це пропонує академічна освіта. Зробила такий висновок і… ні-ні, не пішла доучуватися, а побудувала на цьому бізнес.

Спершу – бухгалтерські та курси комп’ютерного набору, тоді – бьюті-сфера, і наразі Центр професійного навчання «Профі» має близько чотирьох десятків напрямків та представництва в багатьох містах.

«Справу я собі вибрала не просто так, аби чимось займатися. Я щиро вірю, що кожна людина повинна постійно розвиватися і вчитися. Відколи закінчила університет – навчання не залишаю. Кожен рік опановую щось нове: чи це маркетинг, чи професійні курси, чи косметологія… Але я завжди вчусь. І щаслива, що маю таку особливу справу: допомагати іншим отримувати навички, розвиватися і ставати кращими», – розповідає Ульяна.

* * *

Тетяна ЄРЕМЕЄВА, керівник Центру хірургії ока професора Загурського

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ТЕ, ЩО МЕНІ ВДАСТЬСЯ ЦЕЙ ПРОЕКТ, НІХТО ОСОБЛИВО НЕ ВІРИВ, - ТЕТЯНА ЄРЕМЕЄВА

Тетяна Єремеєва є однією із найвливовіших жінок Волині. Більше 10 років тому вона відкрила в Луцьку Центр хірургії ока професора Загурського. Клініка входить до відомої в Європі мережі медзакладів, має єдине представництво в Україні та ще шість у різних містах Польщі. Сьогодні Центр хірургії ока професора Загурського надає висококваліфіковану допомогу в лікуванні захворювань очей, має найсучасніше обладнання, відмінні умови для роботи, проводить складні операції.

На посаду головного лікаря приватної клініки Тетяна Єремеєва прийшла, будучи лікарем-офтальмологом обласної лікарні. Тому добре знає переваги і недоліки державної медицини. Своїм прикладом демонструє, як можна поставити лікарську справу на значно вищий рівень.

“Я щодня спілкуюсь з багатьма людьми і кожен мій робочий день не схожий на попередній. Вважаю, що хороша освіта і робота в житті кожної жінки працює як міцний фундамент, стійкий до різних поворотів долі.

Так склалося, що в моєму колі спілкування я була чи не єдиною жінкою, котра працює. А сьогодні, з погляду на мої події в минулому, працювати і відкрити свою власну справу, було мудрим і правильним рішенням”, - каже Тетяна Єремеєва.

* * *

Марина ЗАНЮК, засновниця і директорка модельного агентства «MZM Models»

Усе почалося із конкурсу краси, який організовувала місцева газета «Вісник». У 2001 році вони запросили Марину Занюк – на той час «Міс Волинь» та другу віце-міс Західної України – допомогти з організацією. Дівчатам так сподобалося переймати досвід у Марини, що після конкурсу вони одноголосно сказали: а давай далі…

Так з’явилась модельна агенція «MZM Models», дівчата з якої сьогодні вільно дефілюють подіумами найпрестижніших Тижнів моди у Парижі та Мілані, демонструють одяг від Valentino та Chanel, працюють з найкращими світовими фотографами.

«Я ніколи не сприймала цю роботу як професію, швидше – як улюблену справу, як хобі. Лише коли народився синочок, почала відпрошуватися «на роботу». От тоді вперше задумалася й усвідомила, що це не просто справа, до якої лежить душа, а – моя професія, моя кар’єра», – розповідає Марина Занюк.

* * *

Лариса МУСІЙЧУК, директорка Волинського агентства нерухомості

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЦІНА БЕРЕТЬСЯ НЕ З КОСМОСУ. МРІЇ ВИМІРЮЮТЬСЯ НЕ ГРОШИМА, – ВОЛИНСЬКА РІЕЛТОРКА ЛАРИСА МУСІЙЧУК

1 лютого виповнилося рівно 20 років, як Лариса Мусійчук працює у Волинському агентстві нерухомості. Сьогодні її заслужено називають найдосвідченішим ріелтором у місті. А стартовий майданчик у жінки був непростим – освіта металурга і повне незнання Луцька.

«Прийшла на роботу – ні бази даних, ні міста не знаю. У Луцьку знала тільки вокзал і трохи ДПЗ, бо там жила родина чоловіка. Що я робила? Сідала в тролейбус і їхала до кінцевої зупинки. А звідти – пішки йшла і вивчала кожен будинок, його нумерацію, поверховість. І в голові сформувалася власна карта Луцька відразу з усіма будинками», – розповідає Лариса Мусійчук.

Така сумлінність у роботі, а також – юридична підкованість завдяки досвіду роботи секретарем нотаріуса, допомогли жінці зробити стрімку кар’єру. У чужому місті за дев’ять місяців вона з місця простого ріелтора пересіла у крісло директора.

* * *

Ірина ПОЛІЩУК, керівниця луцького офісу, менеджер компанії Vivasan

Ще будучи студенткою математичного факультету, Ірина Поліщук зацікавилася продукцією компанії Vivasan. Розпочинала будувати бізнес, будучи ще студенткою, разом із мамою.

Пригадує, що перші кроки були важкими, але старалася не помічати труднощів, адже було чітке розуміння, для чого їй це потрібно. Крім того, допомагали подруги, рідні, до яких ішла з продукцією. Наполегливість плюс постійний рух, плюс віра в продукцію компанії – таким Ірина називає свій рецепт успіху.

Зараз Ірина має повноцінний бізнес і тішиться, що окрім стабільного прибутку має можливість допомагати людям: покращити здоров’я та можливість працювати для себе. Робота, яка дарує радість спілкування, подорожі, нові знайомства - так характеризує Ірина можливість роботи у компанії.


Лариса ХОМЕНКО, керівник агентського офісу у Луцьку компанії «Тіенс Україна»

Маючи дві вищі освіти – медичну та психологічну, Лариса Хоменко одного дня вирішила, що її кваліфікація заслуговує більшого доходу, аніж держава пропонує «бюджетникам». У пошуках нових кар’єрних шляхів познайомилася із Галиною Вронською та компанією «Тяньши». І вже через два місяці нової кар’єри зрозуміла, що отримує набагато більше і заробітку, і задоволення…

Наразі Лариса Хоменко є керівником агентського офісу у Луцьку компанії «Тіенс Україна». «У нас – величезна команда, яка об’єднує унікальних людей. Є серед нас і професори, і доктори медичних наук, і молодь, і пенсіонери… А ще ми охоплюємо величезну сферу послуг: масажі, обстеження на клітинному рівні, так звані «години стрункої фігури» – заняття із тренером для корекції фігури, клуб мам, психологічні консультації», – розповідає жінка.

У її кар’єрі є незвичний та дуже показовий епізод: Лариса Хоменко як кваліфікований психолог брала участь у відборі поліцейських, а також навчала нових слідчих навичкам комунікації.

«Що в голові – так і живеш… Кожен сам створює свій успіх. Але треба розуміти, що справжній успіх – це не зовнішні показники у вигляді хорошої кар’єри чи великих чеків. Успіх – це гармонія в душі, і найлегший шлях знайти цю гармонію – приносити користь і радість іншим. Коли маєш чим поділитися з іншими – це і є справжнє щастя», – переконана Лариса Хоменко.

Олена ЛІВІЦЬКА, Людмила ЯВОРСЬКА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а чому топ леді Луцька? що корисного зробили місту ? коріний лучанин живу в місті 54 роки , про двух мадам що є на світлині чув! , але нічого доброго, а інші ? якась Дурня !
Відповісти
Що небуть!!! В нашому селі людей трохи більше!
Відповісти
Шо за "ЗАВДАННЯ «ТИГРЕСУ» – ЩАСЛИВІ ДІТИ, – ІРИНА ДУБЧУК"? Будь-яке завдання бізнесу - заробити гроші. В даному випадку заробити гроші на "щасті дітей". Не спекулюйте хоч на дітях.
Відповісти
Сама щаслива дитина є запорукаю щасливої держави! Люди, поважейте чужі справи та досягнення та власним трудом показуйте свої дії, а не коментарями!
Відповісти
Во-во, особливо "тянь-ши", їхнє "обстеження на клітинному рівні..." - ЛОХОТРОН останніх двох леді, які понабирали до себе "пенсіонерів, молодь, докторів наук"... і які роблять "обстеження" прямо на дому. Мала справу з їхньою спеціалісткою, десятому закажу.....перукарка за освітою робить "обстеження....."!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні