Зараз – найвдаліший час для купівлі житла, – ріелтор Ольга Дополюк

1
2
Зараз – найвдаліший час для купівлі житла, – ріелтор Ольга Дополюк
«Консервативне ставлення до ролі жінки за принципом німецького вислову про три «К»: Kinder, Küche, Kirche (діти, кухня, церква) викликає в мене посмішку. У своєму житті я застосовую правило інших трьох літер – трьох «Н»: Немає Нічого Неможливого», – розповідає керівниця служби нерухомості «Фортеця» Ольга Дополюк.

У розмові із виданням «Волинь24» жінка розповіла, чому обрала саме цей бізнес, як будувала свою команду і чому саме зараз – найсприятливіший час для інвестицій в нерухомість.


– Як ви обирали свою професію і сферу діяльності?

– Робота з нерухомістю – одна зі сфер бізнесу, які стабільно розвиваються. Людям завжди потрібен дах над головою: діти виростають, створюють свої сім'ї і, відповідно, свої гніздечка. Дехто розмінює житло, переїжджає. Так що, незважаючи на насиченість ринку агентствами нерухомості – роботи вистачає всім.

– Чи порівнювали ви специфіку роботи з нерухомістю в Україні із цією сферою закордоном? В чому різниця?

– Закордоном ніхто не витрачає ні свого часу, ні зусиль на питання, пов’язані з нерухомістю, а відразу звертаються до спеціалістів. В нас – трошки інша ментальність. Чомусь ніхто самостійно не лікує собі зуби, але в питаннях нерухомості – «експертів» у нас дуже багато... Я вважаю, що кожен повинен займатися своєю справою: тою, в якій він є фахівцем.

Але українці йдуть до того, що починають розуміти: найдорожче, що ми маємо – час.

До того ж, агентство перевірить усі документи і підбере найкращий варіант.

– Відчуваєте в Луцьку конкуренцію? Як із нею боретесь?

– Конкуренція – хороша річ: менший відсоток того, що ти собі дозволиш розслабитися, не будеш стояти на місці. Потрібно завжди рухатися вперед, це як мотивація для нових цілей, завдань.

Хоча як такої конкуренції я не відчуваю, бо в нас свої «родзинки», своє неповторне обличчя бізнесу, своя ніша, своя марка, свій бренд.

– Які тенденції на ринку нерухомості прогнозуєте найближчим часом?

– Зараз непрості економічні часи: може статися девальвація долара чи іншої валюти, вартість золота досягла максимальних позначок, а ціни на нерухомість знизились. Продовжується період цінової стабільності на ринку нерухомості. І оскільки негативних тенденцій не очікується, теперішній час можна вважати найвдалішим для вигідної купівлі нерухомості. І, звичайно, найефективніше вкладати інвестиції саме у первинний ринок.

– Чи змінився ринок нерухомості за час, коли ви працюєте в цій сфері?

– Купівельна спроможність людей тільки падає, відтак, на ринку сформувався, так званий відкладений попит. Значних коливань цін на вторинному ринку не прогнозую. Як і не бачу причин для збільшення попиту. Принаймні, найближчим часом. Оскільки ринок нерухомості – інертний, ситуація на ньому почне покращуватись через-рік два після стабілізації загальної економічної ситуації. Тоді й почне зростати попит і, відповідно, ціни.

– За яким принципом будуєте команду? Якою має бути людина, яка здатна стати успішним ріелтором?

– Професія ріелтора вимагає багатогранності та ерудованості. Насамперед, представник цього фаху повинен бути добре обізнаний в юриспруденції. У цій професії також не можна обійтися без знань у сфері психології, щоб добре розуміти людей.

Головне правило, яким я керуюсь і вимагаю від своїх працівників – вміти вислухати клієнта, почути його, зрозуміти, що він хоче і запропонувати йому саме те, чого він потребує.

Люблю брати людей без досвіду і навчати їх усьому. Готова витратити свій час, енергію і гроші на навчання людей і їх мотивацію. Зрештою, мої старання повертаються сторицею.

– А ким ви мріяли бути в дитинстві?

– Мені подобається гарні речі. В дитинстві хотіла бути дизайнером. Навіть зараз зайшовши в чужу квартиру я уявляю, як можна було б все в ній переробити, що куди переставити.

– У вас було інше місце роботи, крім «Фортеці»? Який досвід отримали там?

– В своєму житті я тільки рік працювала «на когось». Там здобула колосальний досвід. Після цього зрозуміла, що можу і хочу працювати самостійно. А підтримка і віра близьких людей дала силу для відкриття свого бізнесу.

– Коли відкривали власний бізнес, з якими труднощами зіштовхнулися?

– Відкриття агентства відбулося 1 лютого 2014 року. Всі пам’ятають події того часу, а саме – Революцію Гідності. Люди в той час мало що купували. Лише десь з березня почалась міграція переселенців, яких цікавила оренда житла. Але до літа ситуація стабілізувалась.

Ми працювали самовіддано, адже на старті нас ніхто не знав, і ми переймались долею кожного клієнта як своєю. Поступово завоювали довіру населення. І тепер всі, хто до нас звертається, знають, що ми допоможемо кожному.

– Як вважаєте, які риси характеру допомагають вам справитися з проблемами?

– Від природи я наділена багатьма «чоловічими» достоїнствами: дуже самостійна, енергійна, вмію добиватися свого і схильна до прямоти. Моя віра в свої сили вселяє невичерпний оптимізм і віру в успіх.

– Якби вас попросили розповісти про ваш секрет успіху, які б були його складові?

– Цілеспрямованість, впевненість у собі, самостійність і готовність взяти відповідальність на себе, вміння стратегічно мислити, прагнення розширити свої можливості, уважне ставлення до свого здоров’я і творчий підхід.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для повноти не вистачає адреси і телефона
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні