Голови в пісок: Луцькрада знову не засудила рішення польського сейму

0
0
Голови в пісок: Луцькрада знову не засудила рішення польського сейму
У Луцьку вдруге не підтримали звернення до керівництва держави щодо визнання польським сеймом Волинської трагедії геноцидом.

Про це стало відомо у середу, 28 вересня, під час сесії Луцької міської ради.

Депутат від «Свободи» Микола Федік запропонував звернутись до Президента, Уряду та Верховної Ради та попросити належно відреагувати на визнання Польщею подій 1943-1944 років геноцидом.

«На жаль, польський політикум та частина суспільства досі інфіковані вірусом польського імперіалізму та великодержавного шовінізму, щодо, на їх думку, тимчасово втрачених «східних кресів». Звідси – й хворобливі термінології та хитромудрі формулювання на кшталт «геноцид проти мешканців ІІ Речі Посполитої», вжиті польською стороною в офіційному документі, які свідомо викривлюють тогочасну дійсність», - зауважив обранець громади.

«Польські політики вдаються до маніпуляцій і посилаються на сфабриковані факти, які не відображають справжньої картини подій на Волині та у Західній Україні в роки Другої світової війни. Вони нав’язують власну версію подій на Волині, яка покликана дискредитувати право українців на власну державу», - наголосив депутат.

Побоюючись того, що це звернення депутати знову не підтримають, Микола Федік зауважив, що рішення не політичне.

Втім, це не допомогло. Проект рішення не отримав потрібної кількості позитивних голосів навіть після другого голосування.

«Таким чином ми показуємо, що не поважаємо своєї історії і тому не будуть поважати й нас. Мені дуже соромно за Луцьку міську раду, бо депутати соромляться бути волинянами, українцями. Такі рішення кажуть про те, чи ми цінуємо свою честь, чи поважаєм історію, тих хто воював і відстоював незалежність», - підкреслив Федік.

У відповідь депутат від «УКРОПу» Ігор Поліщук зауважив, що такі висловлювання обранця громади – провокація.

«Не треба вішати ярлики. Верховна Рада вже прийняла постанову щодо рішення польського сейму, то для чого виносити повторно це питання ще й в Луцьку – щоб поставити галочку перед київськими партійними босами?», - додав мовець.

Нагадаємо, депутати Волиньради раніше засудили визнання Волинської трагедії геноцидом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні