--> «Свобода» проти перенесення книгарні з центру міста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Свобода» проти перенесення книгарні з центру міста

0
9
«Свобода» проти перенесення книгарні з центру міста
Депутат Луцької міської ради Микола Федік заявив, що фракція «Свобода» голосуватиме проти перенесення книгарні «Освіта».

Про це стало відомо під час пленарного засідання 46-ої сесії Луцької міської ради у середу, 29 серпня.

Нагадаємо, приміщення у центрі Луцька, де знаходиться книгарня «Освіта», хочуть продати. Напередодні сесії Луцькради заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк підписав розпорядження про перенесення луцької книгарні «Освіта» на проспект Перемоги, 14.

«Моя фракція має тверду позицію, і заявляю, що фракція «Свобода» проти перенесення книгарні на проспект Перемоги. Насправді ми мали б думати, як розвивати, як вкладати в українську книгу. Мали б думати, як залучити туди більше дітей. Це одне із духовних надбань Луцька, куди ми маємо вкласти, а не забирати. Це як Луцький замок, як Кірха, це наше духовне. Пам’ятаєте цьогорічне ЗНО, коли писали, що українця «завалили» на ЗНО, а ми дозволяємо собі закривати книгарню», - виступив депутат Федік.

Позицію Миколи Федіка підтримав і Богдан Вавринюк, який зазначив, що приміщення «Освіти» знаходиться у приміщенні пам’ятки архітектури.

«Я вважаю, що книгарня у цій будівлі багато чого додавала б місту, міській владі. Було б добре, якби там розміщувалися не кафе, не ресторани, а книги – бо це святе», - зазначив депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні