На заході України затримали 5 чоловіків

0
На заході України затримали 5 чоловіків
Організатори незаконного переправлення чоловіків через державний кордон продовжують залучати до протиправної діяльності неповнолітніх. При цьому самі залишаються "в тіні".

Про це розповіли у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Так, днями на ділянці відповідальності Чернівецького прикордонного загону прикордонні оперативники отримали інформацію про підготовку порушення державного кордону групою осіб.

Деталі схеми
"П’ятеро чоловіків через месенджер домовились з головним організатором схеми про переправлення до Румунії за грошову винагороду від 6 до 7 тисяч євро з людини. У визначений час четверо помічників організатора зустріли "клієнтів" на двох автомобілях. Схема була наступна: двоє везуть до певного місця, а ще двоє потім ведуть до лінії державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Неповнолітніх провідників передали батькам. Що буде з рештою
В ході затримання порушники намагались втекти, однак їм це не вдалося. В подальшому прикордонники з’ясували, що двом провідникам лише по 15 років, а ще одному, який був за кермом одного з автомобілів, 17 років.

"Неповнолітніх порушників передано батькам. Стосовно повнолітнього провідника до правоохоронних органів направлені повідомлення за статтею 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України" та статтею 304 Кримінального кодексу України "Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність". Відносно решти порушників складені матеріали за статтею 185-10 та частиною 2 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначили у ДПСУ.

Наразі тривають заходи щодо встановлення місця знаходження головного організатора протиправної схеми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні