Стало відомо, які причини неявки до військкомату є поважними

0
Стало відомо, які причини неявки до військкомату є поважними
Юрист ГО "Юридична сотня" Інна Сімакіна пояснила, чи всі, хто відмовився від повістки в армію, є ухилянтами, пише suspilne.media.

Про це пише УНІАН.

За її словами, відповідь на це питання дає стаття 22 Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію, який набуде чинності 18 травня. Як зазначила юрист, тоді поважними причинами неявки до військкомату за повісткою будуть:

- стихійні явища, які завадили військовозобов'язаному своєчасно прибути за повісткою до ТЦК;
- явища воєнного характеру та їхні наслідки;
- хвороба самого громадянина;
- смерть близьких родичів.

"Усі ці обставини мають бути підтверджені документально. І про всі ці обставини військовозобов'язаний має повідомити ТЦК протягом трьох днів з моменту виникнення цих обставин особисто", - пояснила Сімакіна.

При цьому вона акцентувала, що статус "ухилянта" людина набуває за рішенням суду.

"До набуття чинності закону про мобілізацію левова частка підсудних отримували три роки в'язниці з умовним відбуванням покарання. І хоча воно доволі м'яке, це не звільняє "ухилянта" від повторної мобілізації", - додала юрист.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні