Народне свято 24 березня: що обов'язково потрібно зробити в домі

0
Народне свято 24 березня: що обов'язково потрібно зробити в домі
Православна церква України 24 березня за новим стилем вшановує пам'ять святого Артемія Солунського і Захарія Києво-Печерського. Також цього дня відзначають переддень Благовіщення. За старим стилем у свято сьогодні згадують священномученика Антипа та патріарха Єрусалимського Софронія.

Про це пише Уніан.

Наші предки в це народне свято чекали на повернення перелітних птахів - ластівок, лелек, зозуль, зябликів, жайворонків. Дуже щасливою прикметою вважалося, якщо птахи почали гніздитися біля хати. Садівники наповнювали і розвішували годівниці в саду, щоб пернаті частіше полювали на шкідників дерев.

У свято 24 березня українці готувалися зустрічати Благовіщення. До цієї дати обов'язково прибиралися вдома, прали постільну білизну і штори, мили вікна, витирали всі поверхні. Зустрічати свято в неприбраній хаті вважалося ознакою недбайливих господарів. У саме Благовіщення, за церковними віруваннями, не можна працювати, тому всю хатню роботу намагалися зробити напередодні.

Цього дня селяни розводили велике багаття на подвір'ї, в якому спалювали набивання з матраців і подушок, старе взуття і зламані дерев'яні меблі. Таким чином сподівалися очистити житло від негативної енергії.

У народне свято 24 березня бралися до посіву розсади, посадки квітів і плодових дерев. Все посаджене сьогодні дасть хороший урожай.

24 березня - дуже вдала дата для лікування зубного болю і будь-яких стоматологічних процедур, а також загалом для лікування всіх недуг.

24 березня - знак Зодіаку
Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Овен. Іменинники цього дня за характером активні, волелюбні та незалежні. Вони постійно перебувають у русі і намагаються знайти собі заняття. Швидко приймають рішення і не люблять роздумувати. Мають багато талантів, але рідко досягають успіху в чомусь одному. Народжені 24 березня дуже надихають оточуючих.

Що не можна робити 24 березня

➛ Не можна позичати свої речі і гроші іншим людям.

➛ Не варто нічого брати безплатно, інакше разом із річчю заберете на себе проблеми людини.

➛ Якщо в господарстві народилися ягнята, телята або козенята, то малюків не можна показувати стороннім, щоб не наврочили.

➛ Довго спати 24 березня - до проблем із пам'яттю.

Прикмети погоди 24 березня
Існують такі прикмети про погоду цього дня:


➛ Туман віщує багатий урожай льону цього року.

➛ Сніг повністю розтанув - до теплого квітня.

➛ Якщо мурахи будують високі мурашники, то літо буде холодним і коротким.

➛ З'явилося багато мишей - до неврожайного року.

➛ Коні голосно фиркають - до дощу.

Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні