Росіяни розпочали масштабний наступ на новому напрямку

0
Росіяни розпочали масштабний наступ на новому напрямку
Протягом минулого тижня російські війська вели активні наступальні дії в напрямку Тернів і навіть мали деякі успіхи. Так само не припиняється й постійний тиск на Авдіївку, яку ворог атакував передовсім з півночі.

Про це пише 24 канал.

Постійні штурми Авдіївки
Ледь не з перших днів повномасштабної війни російські війська намагаються вибити Сили оборони України з Авдіївки, щоб віддалити лінію фронту від окупованого Донецька. Та найбільше ситуація довкола міста загострилася восени 2023 року, коли ворог розпочав практично безперервні штурми міста.

Авдіївка є прикладом того, як ворог таки зумів навчитися воювати. Хоча й тут бувають беззмістовні лобові атаки великими колонами техніки, та все ж росіяни намагаються креативити й постійно змінювати напрямки свого удару.

Якщо в попередній місяць російські війська атакували передовсім з південного напрямку, то минулого тижня основний удар був сконцентрований з північного напрямку. На жаль, ворог зумів отримати деякі успіхи.

Так, росіяни змогли підійти до пісчаного кар'єра на північно-східних околицях Авдіївки. Також важкі бої тривають у Первомайському, що на західному фланзі Авдіївки. Тут російські війська змогли захопити окремі будинки.

Росіяни хочуть захопити Терни
Ще одним напрямком удару російських військ минулого тижня було село Терни, розташоване на півночі Донецької області – 17 кілометрів на захід від Кремінної. Після активних наступальних дій ворог мав деякі успіхи й зумів захопити чимало позицій.

Відстань до села залишається приблизно такою ж, як росіяни змогли здолати, та ситуація може бути доволі загрозливою. Мета ворога тут абсолютно очевидно – одразу за Тернами та сусідньою Ямполівкою простягаються доволі широкі ставки.

Тож зумівши пробитися до одного з сіл і вийти на ці ставки, російські війська відчутно покращать своє становище. Ще однією природною перешкодою тут є річка Жеребець. Тож потенційне захоплення Тернів та Ямполівки створить загрозу для українських позицій в серебрянському лісництві, розташованому південніше, та особливо на околицях Невського й Макіївки, розташованих північніше.

Не без успіхів ЗСУ
Не обійшовся минулий тиждень і без часткових просувань Сил оборони. Українські військові змогли відбити в росіян раніше втрачені позиції поблизу Кліщіївки.

Звісно, це просування не таких масштабів, яких би нам усім хотілося. Втім, тут варто пам'ятати, що ворог докладає величезних зусиль і стягує серйозні резерви для того, щоб повернути собі Кліщіївку. Та на практиці ситуація виходить абсолютно іншою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні