В Україні можуть оголосити карантин

0
В Україні можуть оголосити карантин
Інтенсивне зростання захворюваності на грип та ГРВІ зафіксували у 22 областях України.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Майже на сім відсотків більше того епідемічного порогу, який був розрахований для України. Тобто, ситуація погіршується. Вже зараз в трьох областях України - Житомирській, Хмельницькій, Чернівецькій перевищення епідемічного порогу високого рівня. Це ті області, де вже застосовуються певні протиепідемічні заходи. В п'ятьох областях - це Вінницька, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернігівська, середній рівень. Інші регіони України, ще не мають епідемічного рівня, там ситуація поки що стабільна", - сказав він.

За час цього епідсезону зареєстрували 22 летальних випадки внаслідок грипу. Переважно йдеться про людей похилого віку, які не мали щеплення проти грипу.

На більшій частині України циркулюють одночасно віруси грипу А і Б. У дітей грип починається раптово, з різкого підйому температури. Найбільш поширені симптоми: кашель, утруднене дихання, виділення слизу, біль у горлі.

"Грип протікає у важкій формі у дітей, які мають супутні неінфекційні захворювання, зокрема, цукровий діабет, бронхіальну астму або надмірну вагу. Щодо загального перебігу хвороби, цей епідеміологічний сезон не відрізняється якоюсь особливою клінічною симптоматикою",- пояснив Кузін.

Він додав, що в Україні було зареєстровано понад 130 тис. випадків захворюваності на коронавірус, в тому числі з летальними наслідками. Заступник міністра нагадав про необхідність робити щеплення.

Запровадження карантину у школах по всій Україні наразі не прогнозується. Його вже оголошують у тих регіонах країни, де є різке зростання захворюваності на ГРВІ або перевищення епідемічного порогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні