Український бізнесмен спонсорував війну рф проти України

0
Український бізнесмен спонсорував війну рф проти України
Співробітники Служби безпеки України у Києві затримали власника агрохолдингу, який розташований у тимчасово окупованій частині Херсонщини. За даними слідчих, цей агрохолдинг – один із основних постачальників харчування для російських військ, які перебувають на півдні України.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Слідчі встановили, чоловік у травні 2022 року перереєстрував свою агрокомпанію в окупаційному «управлінні федеральної податкової служби Росії у Херсонській області». З того часу підприємство щомісяця сплачує податки у розмірі понад 100 тис. російських рублів до бюджету місцевої окупаційної адміністрації.

Крім цього, агрокомпанія чоловіка є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського «Фонду підтримки учасників сво», який був створений указом Путіна у квітні 2023 року.

Також бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини.

«Встановлено, що командування окупаційних угруповань Росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки. Серед них – російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли по території Бериславського району», – йдеться у повідомленні.

СБУ затримала бізнесмена у квартирі сина в Києві, там він планував втечу до Росії. Під час обшуку у чоловіка вилучили документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з агресором.

Слідчі СБУ повідомили чоловік про підозру у пособництві державі-агресору. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні