Яке укриття найбільш надійно захищає під час ракетних атак

0
6
Яке укриття найбільш надійно захищає під час ракетних атак
Під час ракетних атак укриття - це чи не єдине правильне місце для збереження життя. Однак воно повинне відповідати певним вимогам. Якщо у вашому доступі немає функціонального бомбосховища, тоді варто подумати про інші варіанти на випадок ракетних ударів.

Про це пише Styler.

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: інтерв'ю кандидатки технічних наук і викладачки Національного авіаційного університету Тетяни Жидкової в ефірі Українського Радіо, блог про нерухомість "Ріел".

Яке укриття найбільш надійне
Насамперед варто знати, що в Україні немає такого укриття, яке здатне захистити на всі 100%, оскільки складно передбачити запобіжник від уламків, прямого влучання чи вибухової хвилі.

У такому випадку станції метрополітену є найбільш надійними місцями захисту під час повітряних тривог.

Крім станцій метро, часто в ролі укриттів виступають паркінги. Якщо він розташований на нижньому поверсі, то це також може бути більш-менш надійно.

У старих будинках, більш відомих як "сталінки", також можна надійно перечекати повітряну тривогу, хоча вони й не надто комфортні.

Захищеними також є храми, адже там завжди є підземний поверх.

У сучасних багатоповерхівках варто орієнтуватися на правило двох стін чи перебувати в приміщеннях біля ліфта, ліфтовому холі та коридорах біля сходів, у просторі навколо ліфтової шахти та кімнатах у квартирі, які розташовані близько до шахти ліфта.



Вимоги до укриття в багатоповерхівці
Бомбосховище чи укриття насамперед повинно виконувати захисну функцію. До цієї ж категорії належать протирадіаційні укриття та швидкоспоруджувані споруди, які зводять під час особливих ситуацій.

Бомбосховище повинне бути заглибленим у землю й мати залізобетонне перекриття для захисту в разі прямого влучення снаряд. Такі приміщення також повинні бути забезпечені всім необхідним для перебування протягом кількох годин і більше.

Серед базових потреб їжа, вода, туалетне приміщення. У кожної людини також можуть бути індивідуальні потреби, як-от медикаменти, спеціальне харчування тощо, тому про це варто подбати самостійно та заздалегідь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні