Хто з українців отримає нові виплати

0
Хто з українців отримає нові виплати
Після початку повномасштабного вторгнення, значна кількість українців опинились у складному становищі. Уряд запровадив різні види соцдопомоги, аби підтримати постраждалих.

Про це пише 24 канал.

Хто отримає гроші
Кабмін ухвалив надання нового виду соцдопомоги у 2024 році. У бюджеті на наступний рік ці видатки зафіксовані у розмірі 480,3 мільйона гривень.

Кошти отримають одразу декілька категорій населення. Йдеться про постраждалих від російської агресії, які мають один з визначених видів діяльності:
- державні службовці;
- працівники на об'єктах критичної інфраструктури;
- посадові особи органів місцевого самоврядування.

Основною вимогою для надання коштів є те, що вказані громадяни мають документальне підтвердження про отриману шкоду життю і здоров'ю, внаслідок військових дій.

Які ще рішення ухвалив Кабмін
Під час засідання Кабмін прийняв низку важливих рішень, зокрема і продовження терміну проходження ідентифікації для отримання пенсії. Пенсіонери мають встигнути зробити це до 31 березня 2024 року.

Також була переглянута процедура надання пільг для оплати ЖКП. Оскільки значна кількість ветеранів війни не можуть самостійно подати необхідну заяву, це зможуть зробити хні родичі. Щобільше, буде спрощено саму систему розгляду потребуючих. Нововведення вступлять у дію з травня 2024 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні