На заході України суд оштрафував жінку на 170 гривень за лайку на свекруху у «Вайбер»

0
На заході України суд оштрафував жінку на 170 гривень за лайку на свекруху у «Вайбер»
На Тернопільщині суд оштрафував жінку за те, що вона свекрусі писала лайливі слова через Viber і обзивала її.

Про це пише zaxid.net.

Жителька Шумської громади вже не перший раз нападає на свою родичку. Згідно з постановою Шумського районного суду цього разу жінка повинна заплатити штраф в розмірі 170 гривень.

Під час судового засідання суддя з’ясував, що жителька Шумської громади вранці 22 серпня в месенджері Viber нецензурно висловлювалася стосовно своєї свекрухи, чим вчинила відносно останньої домашнє насильство психологічного характеру.

Родичка обвинуваченої написала заяву в поліцію і попросила розібратися з невісткою. Правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства).

«В судове засідання жінка не з’явилася, хоча її раніше повідомляли про місце, дату та час розгляду справи. Суддя зауважив, якщо обвинувачена знала про складення відносно неї протоколу про адміністративне правопорушення та розгляд справи у суді, однак не з’явилася, будь-яких заяв та клопотань не подавала, то це дає можливість винести постанову без присутності жінки», – йдеться у постанові Шумського районного суду від 19 жовтня.

Шумський районний суд невістку визнав винною у вчиненні адміністративного правопорушення і оштрафував її на 170 гривень. Якщо ж жінка не сплатить штрафу протягом 15 днів, то в бюджет стягується подвійний розмір.

Також жителька Шумської громади повинна заплатити судовий збір в розмірі 536 гривні 80 копійок. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення постанови до Тернопільського апеляційного суду.

Додамо, що жительку Шумської громади вже не вперше притягують до адміністративної відповідальності через її свекруху. Раніше, 8 квітня жінка словесно знущалася з родички і обзивала її в будинку, де вони спільно проживають. Обвинувачена також заплатила штраф – 170 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні