В Україні з'явиться екологічний податок

1
В Україні з'явиться екологічний податок
В Україні можуть ввести податок на захоронення відходів. Мінприроди спільно з Міністерством фінансів та податковою службою розробляють відповідний законопроєкт.

Про це розповіла заступниця міністра Вікторія Киреєва в інтерв'ю "Українському радіо", пише Главком.

Екологічний податок на захоронення відходів матиме коефіцієнти.

"Для тих, хто збиратиме несортоване сміття, ставка податку буде вищою, ніж ставка для тих, хто сортує. Перевізникам та операторам полігонів буде невигідно працювати з несортованим сміттям. Хочете платити менший податок - сортуйте сміття", - сказала вона.

Киреєва зауважила, що за рік в Україні утворюється понад 10 млн тонн відходів.

"Це дуже великий обсяг, завдання Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів (Мінприроди) зробити, щоб захоронення стало невигідним, а перероблення, навпаки, приносило заробіток та інвестиції", - пояснила чиновниця

Також у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про відходи тари та упаковки.

"Від тари та упаковки найбільший відсоток відходів, і ми не знаємо, що з ними робити. Сюди відносяться і пластикові пляшки, і папір, і обгортки, і скляні та алюмінієві банки, і багато іншого. Це, напевно, 95% тієї сировини, яке потрібно сортувати. І новий закон чітко впроваджує цей механізм", - додала заступниця міністра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Від тари та упаковки найбільший відсоток відходів, і ми не знаємо, що з ними робити". та невже лібертаріанці такі тупі. зіграйте на роялі і вам все розкажуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні