Туреччина обдурила путіна: що сталося

0
Туреччина обдурила путіна: що сталося
У Росії спостерігається небачений дефіцит нафтопродуктів на ринку. З поставками газу справи теж погані.

Про це розповів нафтогазовий аналітик Михайло Крутіхін, пише УНІАН.

За словами експерта, російський диктатор Володимир Путін збирався експортувати більше газу, зробивши Туреччину новим газовим «хабом», проте в результаті від поставок виграла тільки Анкара.

«Коли Ердогану треба було отримати додаткові аргумент у виборній кампанії, яка нещодавно зовсім була, щоб залишитися на посаді президента, він Путіну сказав: «О, ви знаєте, чудова є ідея щодо хаба. Туреччина буде хабом для російського газу. Але за це ми хочемо хороші знижки за ціною газу, який Туреччина купує, і канікули до 2024 року, і нічого за газ не платити». Це спрацювало. Тобто Путін не розумів, що таке хаб, виконав всі ці обіцянки. А зараз Ердоган каже, що Туреччина сама по собі перетворюється на хаб як такий і отримує газ відразу з декількох джерел: Росія (за двома напрямками, «Блакитний потік» і «Турецький потік», Азербайджану..., з Ірану (причому не тільки іранський газ, але ще і навіть туркменський). ... А далі Туреччина розподіляє цей газ. Фактично вузол якийсь вийшов. Вона відправляє частину газу по газопроводах своєю територією, далі через Грецію, Албанію і Південну Італію. У них є можливість відправляти газ аж до Румунії, Угорщини, Молдови і навіть України – по старій трубі, яка раніше газ з Росії гнала до Туреччини. ... Тобто турки контролюють це, по трубі йде російський газ», – каже Крутіхін.

Він також зазначає, що почалися проблеми з російською нафтою. Поки Захід накладає санкції на експорт сирої нафти, Кремль все ближче підходить до того, щоб заборонити вивезення з країни нафтопродуктів.

«Всередині Росії намічається дефіцит. Не тільки мазут: бензин, дизпаливо на АЗС... Місяць тому ще російський уряд виступив з попередженням нафтовим компаніям, що якщо продовжаться такі апетити з експорту за кордон, в Росії може не вистачити бензину. Ми, сказав уряд, введемо заборону на експорт нафтопродуктів (таких як бензин і дизпаливо). Зараз раз у раз надходять повідомлення з Криму і південних областей Росії біля лінії фронту, тому що там це паливо для бронетранспортерів, танків, автомобілів військових... Там все це потрібно військовим для продовження військових дій. І цивільних вже почало не вистачати», – додав експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні