Google видалятиме неактивні акаунти*

0
Google видалятиме неактивні акаунти*
Днями компанія Google почала втілювати давно анонсовані зміни - відтепер неактивні Google-акаунти будуть видаляти, тож компанія вкотре наголошує про необхідність збереження необхідних даних та більш ретельного підходу до користування їхніми сервісами. Оновлення політики конфіденційності має на меті підвищення рівня безпеки та захисту користувачів.

Оновлення правил



Причини зміни підходу Google до обліку акаунтів полягають у прагненні зміцнити наявні засоби захисту. Відтепер компанія вводить чітко визначений термін, протягом якого неактивний акаунт буде зберігатися, після чого дезактивується - він становитиме 2 роки. Google турбується про те, щоб інформація, що міститься на неактивних та давно забутих акаунтах не потрапляла до третіх осіб, а була просто видалена. Так, наприклад, якщо ви колись верифікувались у казино Elslots за допомогою Google-акаунта, то подбайте про підтримання його життєдіяльності принаймні раз на два роки.

У повідомленні, яке Google розсилає своїм користувачам електронною поштою, зазначається, що зміни у політиці вступають у силу у день отримання листа, проте видаляти неактивні акаунти компанія розпочне не раніше грудня 2023 року. Втім несподіванкою це все одно не стане - перед видаленням Google надішле декілька листів на основну та резервну електронну пошту з попередженням, а лише за 8 місяців потому почне діяти.

При цьому у Google наголошують, що задля збереження акаунту не потрібно робити спеціальні процедури. Користувачу достатньо буде:

  • Увійти в акаунт принаймні раз на два роки;

  • Переглянути відео на Youtube, авторизувавшись;

  • Завантажити мобільний додаток;

  • Скористатися Google-диском;

  • Читати або відправляти електронні листи.



Словом, періодично робити все те, без чого вже неможливо уявити сучасну діяльність в інтернеті.

В крайньому разі, Google пропонує самому подбати про свій акаунт - завантажити дані за допомогою архіватора, або ж вказати, що саме має відбутися з акаунтом, якщо ви не будете активні протягом якогось періоду.



Як захистити акаунт самому?



Після автоматичного видалення Google-акаунта у компанії зазначають, що створити новий з тим самим ім'ям буде неможливо, а отже не зайвим буде подбати про безпеку існуючого.

Перш за все, фахівці радять вчасно оновлювати програмне забезпечення, адже саме розробники постійно опікуються питанням конфіденційності користувачів сервісів Google та безпекою даних, із кожною новою версією покращуючи захист. Також варто слідкувати за власними параметрами безпеки - це зручно можна робити у налаштуваннях. Наприклад, якщо доступ до вашого акаунту має підозрілий для вас пристрій, то правильніше буде розірвати із ним будь-які зв'язки. Не слід також всюди використовувати свій акаунт, як засіб верифікації чи реєстрації - лише на перевірених та офіційних ресурсах.

Базовими порадами залишаються створення унікального пароля, який більше ніде не використовується, а також налаштування двоетапної перевірки. Google періодично сам пропонує її налаштувати, тож немає нічого складного прив'язати до свого акаунту номер телефону або резервну електронну пошту, завдяки чому потім легко можна буде відновити втрачений доступ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні