Як безпілотники долітають до Москви

0
Як безпілотники долітають до Москви
Для перехоплення безпілотників росіяни застосовують комплекси малого радіусу дії, такі як ЗРПК "Панцир-С1", ЗРК Тор-М2. Колись вони вважалися потужними, але зараз це не так, з'явилися інші, сучасніші, дрони та системи ППО.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, пише ТСН.

"Для перехоплення малогабаритних об'єктів, наприклад БПЛА, застосовуються зовсім не С-300 або С-400, а комплекси малого радіусу дії. До таких відносяться ЗРПК "Панцир-С1", ЗРК Тор-М2 та інші. Але вищезазначені вважаються найсучаснішими. Вважаються", - йдеться у його дописі.

Він нагадав, що у ЗРК Торм-М2 ефективний радіус охоплення - 12 км, вироблено – 132 од. У ЗРПК Панцир-С1 ефективний радіус охоплення - 15 км, вироблено – 116.

В Україні росіяни, згідно з офіційними даними, втратили 27 ЗРК Тор-М1/2 та 18 ЗРПК Панцер-С1. Згідно з не верифікованими даними, втрати РОВ становлять понад 50 ЗРК Тор-М1/2 та 45 ЗРПК Панцир-С1.

"Тобто, втрати майже 50% від загальної кількості + перебування в зоні бойоввих дій не менше половини від тих, що залишилися. Це яскравий приклад того, що зараз відбувається із російським ППО. Воно стає не функціональним. Виробництво цих комплексів, це не викочування Т-62 або Т-54/55 зі зберігання, це складний і трудомісткий процес. Навіть відновлення зі зберігання, непросте та довготривале", - пояснив експерт.

За його словами, Росія залишається без ешелонів малого та середнього радіусу дії. Велика кількість С-300 і С-400 виявляються марними проти "малогабаритних об'єктів, які необхідно перехоплювати зовсім іншими системами"

"Таким чином, повітряний простір Росії оголюється і перетворюється на друшляк. Хоча, ні, друшлаг це дрібно, тут цілі вирви, наскрізні тунелі у російському ППО", - наголосив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні