Військовий ЗСУ із «Джавеліна» збив російський бойовий вертоліт

0
Військовий ЗСУ із «Джавеліна» збив російський бойовий вертоліт
Український військовий з позивним "Маяк" - командир мобільного підрозділу протитанкістів 36 окремої бригади морської піхоти збив російський розвідувально-ударний вертоліт Ка-52 ("Алігатор"). Загалом "Маяк" знищив п’ять одиниць російської броньованої техніки.

Про це повідомив речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, капітан Валерій Шершень, передає Радіо Свобода.

"Подія сталася 2 липня на Бердянському напрямку. "Алігатор" летів дуже низько, ховаючись від ППО. Офіцер розрахунку, помітивши ціль, навівся з американського ПТРК "Джавелін" і зробив результативний пуск. Раніше цей молодий офіцер відрекомендував себе як майстерний стрілець на Авдіївському напрямку і має в своєму доробку знищених п’ять одиниць броньованої важкої техніки", – розказав Шершень.

Також він нагадав, що у червні інший боєць з цієї бригади з позивним "Літо", також знищив Ка-52, але з ПЗРК "Ігла".

Щодо ситуації на Таврійському Шершень розповів, що найбільше просування за добу зафіксували на Бердянському напрямку – до 2 км.

"Закріплюємося на рубежах, проводимо аеророзвідку місцевості, завдаємо вогневе ураження артилерією по виявлених цілях росіян, здійснюється контрбатарейна боротьба, проводиться розмінування. Ворог чинить запеклий спротив. Проте ми системно тиснемо на певні ділянки фронту, продавлюємо і нещадно нищимо бойовий потенціал окупаційних військ", - зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні