Чи можуть вагнерівці напасти на Україну з Білорусі

0
Чи можуть вагнерівці напасти на Україну з Білорусі
Жодної небезпеки з боку "вагнерівців" немає, тому що в Кремлі поставлене завдання: акуратно розформувати цей підрозділ.

Таку думку висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках генерал армії Микола Маломуж в інтерв'ю OBOZREVATEL.

Він прогнозує, що ті "вагнерівці", які не брали участі у путчі, підписуватимуть контракти з Міноборони, частина піде у відставку, їм забезпечать пенсії, дехто вирушить в Африку, а решта поїде в Білорусь разом із Пригожиним.

"Лукашенко не такий ідіот, щоб допустити до Білорусі "вагнерівців" у великій кількості – кілька десятків тисяч. Тому що це бойова структура, це фактично контроль Білорусі. Тому зайде обмежений контингент, який контролюватиметься російськими та білоруськими спецслужбами", - розповідає генерал.

Також на його думку, ймовірним розвитком подій є те, що Пригожина приберуть, незважаючи на гарантії безпеки, тому що Путін вважає його зрадником.

"Думаю, Путін з ним розрахується, оскільки не терпить зради найближчого оточення. Тому похід "Вагнер" на Київ – це абсурдно та нереально. З одного боку, тому що він створює загрозу для Росії, з іншого боку, він не є вигідним для Білорусі. І, нарешті, як заявив генерал Наєв, ми готові зустріти будь-які ворожі підрозділи, а тим більше "вагнерівців", які вже продемонстрували слабкість біля Бахмута", - запевняє генерал.

Попри це, наступ з боку Білорусі залишається на порядку денному.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні