Стало відомо, яку підступну тактику використовує рф у війні

0
Стало відомо, яку підступну тактику використовує рф у війні
Росія вже деякий час використовує "підступну" тактику ракетних ударів. Мета таких масованих ударів з різних напрямків – не лише вразити ціль, а й активувати українську ППО. Прикладом такої атаки став нещодавня ракетна атака на житловий будинок у Дніпрі, внаслідок якого загинули 45 людей.

Про це в інтерв'ю Wirtualna Polska розповіли польські військові експерти, пише ТСН.

Колишній голова ВПС та ексінспектор ВПС Польщі генерал Томаш Древняк вказує на те, що Росія використовує "віроломну" тактику ракетних ударів. Подібні "хитрощі" вже застосовувалися в інших збройних конфліктах.

"Подібні "хитрощі" застосовувалися і в попередніх конфліктах. Наприклад, у В'єтнамі чи Лівані, 1982 року в долині Бекаа, де ізраїльські війська знищили 19 сирійських зенітно-ракетних батарей. На щастя, у росіян вже не так багато ракет, щоб вони могли часто використовувати цей метод. Там говорять про витрати близько 70-75% із усього арсеналу. І це хороша новина для України", – каже генерал Томаш Древняк.

Він додає, що Україні постійно доводиться боронити 1200-1500 кілометрову ділянку фронту. Росіяни ж шукають слабкі місця для ракетного обстрілу для якомога більшої шкоди.

"Неможливо збудувати систему ППО, яка б захищала від усіх ракет. Росіяни це знають і стріляють один раз із півдня, інший раз із півночі, втретє зі сходу. Вони шукають слабкі місця в Україні та намагаються обійти ППО. Проблема виникає, коли Росія використовує крилаті ракети, що літають зі швидкістю близько 800 км/год. У такій ситуації час реакції мінімальний", - пояснив генерал Томаш Древняк.

Військовий експерт Славек Загурський додає, що тактика, яку використовують росіяни, була застосована у багатьох збройних конфліктах.

"Це сталося під час Другої світової війни, війни у Кореї та війни у В'єтнамі. У 1970-і роки так звана Wild Weasels ( кодова назва, дана ВПС США літальним апаратам будь-якого типу, оснащеним протирадіаційними ракетами та призначеним для придушення протиповітряної оборони противника), які були призначені для знищення протиповітряної оборони. У росіян немає таких підрозділів, тому вони мають використовувати тактику, перевірену з часів Другої світової війни", - вважає військовий експерт Славек Загурський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні