Яке авто стало найшвидшим у світі

0
Яке авто стало найшвидшим у світі
Власник полігону Johnny Bohmer Proving Ground Джонні Бомер встановив новий світовий рекорд швидкості для автомобілів із допуском на звичайні дороги. Його Ford GT, оснащений працюючою на біоетанолі 1900-сильною «бітурбовісімкою», розігнався до 500 кілометрів на годину, покращивши досягнення гіперкара SSC ​​Tuatara (474,76 кілометра на годину). Попри шалену потужність, Бомер використовує машину для щоденних поїздок за дітьми до школи та у справах, пише НовиниЮ.

На початку минулого року гіперкар SSC Tuatara вдалося підтвердити звання найшвидшої дорожньої машини. Під час заїзду на полігоні Johnny Bohmer Proving Ground, який одночасно служить злітно-посадковою смугою Космічного центру імені Джона Фіцджеральда Кеннеді на острові Меррітт у Флориді, купе показало середню швидкість 455,3 кілометра на годину.

Поліпшити досягнення вдалося навесні 2022-го — 474,76 км/год, але тепер його побив сам Джонні Бомер за кермом Ford GT .

Кумедно, що Бомер лише хотів протестувати блок управління FuelTech FT600 і новий трекшн-контроль, тому до останнього не прибирав ногу з педалі газу. Швидкість вимірювали за допомогою набору телеметрії Racelogic VBox Performance Box Touch, чотирьох екшен-камер Garmin Virb Ultra 30, блоку FuelTech і спідометра Racepak, узагальнені дані з яких показали, що суперкар зі спонсорською лівреєю Gas Monkey Garage розігнався до фантастичних 5 .

При цьому Ford GT першого покоління, прозваний Badd GT, може виїжджати на звичайні дороги і Бомер часто возить на ньому дітей до школи. У рух машину наводить алюмінієва «вісімка» з двома турбокомпресорами, що розвиває близько 1900 кінських сил і 2240 Нм моменту, що крутить.

Тяга на задню вісь йде через кастомну шестиступінчасту «механіку», і розгінну динаміку дводверки позаздрять навіть гіперкари. До 60 миль на годину (97 км/год) Badd GT прискорюється за 2,5 секунди, до 100 миль на годину (160,9 км/год) – за 5,3 секунди.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні