Які 8 речей ніколи не можна робити в авто

0
Які 8 речей ніколи не можна робити в авто
Керувати транспортним засобом - велика відповідальність. Виїжджаючи на дорогу, водій відповідає за своє життя, пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Є деякі речі, які не можна робити за кермом.

Про це повідомляє Styler з посиланням на сайт Special Broadcasting Service.

Розмовляти по телефону
Говорити телефоном за кермом категорично забороняється. Це знижує уважність водія.

Ще гірше, коли водій набирає смс на телефоні під час руху. Руки зайняті, і як наслідок, водій не може повністю контролювати ситуацію.

Виняток - застосування спеціальної гарнітури (Bluetooth-навушники).

Якщо є можливість, підключіть смартфон до автомобіля за допомогою Bluetooth.

Курити за кермом
Далеко не всі розуміють, чому не можна за кермом курити, оскільки водій відволікається на струшування попелу. До того ж сигаретний дим може спричинити подразнення слизової оболонки очей, що суттєво ускладнить огляд під час руху.

Викидати недопалки у вікно також не можна. І річ тут не в пристойності, а в тому, що його може занести вітром усередину машини.

Їсти
Їсти під час керування транспортним засобом також неприйнятно. Це стає причиною того, що водій відволікається, а його руки зайняті.

Такі ситуації також можуть спричинити ДТП. Звісно, попити води чи випити ковток кави можна. Але водій має це робити тоді, коли він не зайнятий керуванням.

Керування у нетверезому стані
Кожен день на дорогах гинуть десятки людей через п'яних водіїв. Щоб цьому запобігти, або хоча б звести до мінімуму, водії повинні усвідомлювати наслідки від їзди в стані алкогольного сп'яніння.

Порушення дистанції
Правило двох секунд існує не даремно - завжди потрібно відраховувати відстань від вашого авто до попереду машини, що їде. В іншому випадку можна не встигнути загальмувати і отримати проблеми.

Неправильне перевезення тварин
Автомобіль повинен бути обов'язково пристосований для перевезення тварин. Часто водіям доводиться ловити тварин під час різкої зупинки.

Занадто повільне водіння
Повільна їзда може бути не менш небезпечною, ніж швидка. Якщо водій рухається "як равлик", він може спровокувати ДТП в динамічному транспортному потоці.

Водіння без ременя безпеки
Керування без ременя безпеки - дуже погана ідея. При ДТП ремінь міцно фіксує людину і не дає їй вдаритися об елементи салону, що є першою "вхідною точкою" при аварії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні