Неочікувано: поляки розповіли, яку загрозу бачать в українцях

0
Неочікувано: поляки розповіли, яку загрозу бачать в українцях
Більшість поляків вважає, що їхня країна потребує працівників з України. Однак 31% громадян Польщі боїться, що вони можуть відібрати їхні робочі місця.

Про це, як пише Ukrayina.pl, свідчать результати останнього дослідження, яке провели у сусідній країні.

Під час дослідження InterviewMe у Польщі з'ясувалося, що 88% поляків мають позитивну думку про працівників з України. А кожен четвертий опитаний дружить із таким працівником.

"58% поляків вважають, що наш ринок праці потребує працівників з України. Так стверджують трохи більше чоловіків (63%), ніж жінок (53%). Водночас лише 27% респондентів зізнаються, що користуються послугами вихідців з України", - йдеться у звіті InterviewMe.

88% поляків не проти працювати з українцями. При цьому позитивно відповіло 91% жінок і 84% чоловіків.

Люди, які не хочуть працювати з українцями, аргументували це мовним бар’єром, недовірою та відразою до українського народу або зниженням стандартів праці. Частина респондентів також вказує на вимогливість українців.

Більшість поляків (69%) не бояться втратити роботу через українців. Однак тут помітна залежність від віку респондента. 50% опитаних віком до 26 років бояться, що на заваді їхнього успішного працевлаштування може стояти українець

Четверта частина опитаних поляків вважає, що українці працюють не так важко, як поляки. Лише 15% громадян Польщі погоджуються, що українці більш працелюбні.

47% респондентів вважають, що роботодавці ставляться до українських співробітників так само, як до польських. 32% опитаних переконані, що ставлення до українців на роботі краще. На думку 21% поляків, до українців ставляться трохи гірше в порівнянні з поляками.

Дослідження показує: майже кожен четвертий поляк зізнається, що коли-небудь мав близькі стосунки з колегою по роботі українського походження. Також 16% поляків зізналися, що мали конфлікти з українцями на роботі. Серед таких переважають чоловіки.

"Опитування InterviewMe показує, що поляки досить позитивно ставляться до співробітників з України. Також тішить те, що ми частіше налагоджуємо тісні стосунки з людьми українського походження, ніж вступаємо з ними в конфлікти. Водночас поляки проти додаткової допомоги для заробітчан із-за східного кордону. Тож чітко видно, що наші співвітчизники приймають на ринку праці іноземців, але за умови, що для них діють ті самі принципи, що й для поляків", - коментує експертка з кар’єри Марта Роєвська.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні