Росіяни за тиждень до теракту в Оленівці викопали азовцям могили, — ЗМІ

0
Росіяни за тиждень до теракту в Оленівці викопали азовцям могили, — ЗМІ
Російські окупанти готували атаку на українських полонених в Оленівці заздалегідь. Вони викопали для цього могили щонайменше за тиждень до вибуху, пише 24 канал.

Супутникові знімки свідчать про те, що зрушення ґрунту сталося між 18 та 21 липня. Про це повідомив засновник проєкту журналістських розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс.

Спланований злочин росії

«Знімки з нижчою роздільною здатністю на Planet вказують на те, що зрушення ґрунту (видно внизу цього відео) сталося після 18 липня і до 21 липня в Оленівській в'язниці«», – написав Еліот Хіггінс.

Відеодокази з Оленівської колонії



Є ще одні супутникові знімки, що свідчать про заздалегідь спланований злочин. Їх опублікував OSINT-дослідник Александер Олівер.

Він розповів, що на знімку від 27 числа, за два дні до вибуху могили біля колонії ще порожні. А 29 липня, у день вибуху, їх вже засипали.

«Це ще один доказ того, що це був заздалегідь спланований російський воєнний злочин, який, мабуть, був підготовлений за кілька днів», – написав дослідник.

Він наголосив, що для військовополонених могили існувати можуть і це не обов'язково одразу злочин. Але кількість свіжих могил і масштаби воєнних злочинів наштовхують на думку, що це не збіг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-19

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні