73% українців здійснюють покупки онлайн: результати дослідження Smart Shopper 2021*

1
8
73% українців здійснюють покупки онлайн: результати дослідження Smart Shopper 2021*
На замовлення Google, влітку цього року було проведено дослідження купівельної поведінки українців. Результати онлайн-опитування було опубліковано 4 жовтня. Воно показало, що покупки в інтернеті регулярно роблять дві третини учасників. Найбільший приріст покупців (до 43%) відзначений у двох вікових категоріях: від 18 до 24 років та від 45-55 років.

Де та яку інформацію шукають українці перед покупкою?

Згідно з отриманими даними, 79% опитаних перед покупкою шукають детальну інформацію про товар у мережі, оскільки вважають інтернет корисним та надійним джерелом. 73% з них роблять це за допомогою смартфона. Користувачі вивчають властивості продукту, читають відгуки, порівнюють ціни.

Якщо йдеться мова про покупку електроніки, то попередньо вивчають товар 94% споживачів. А ось товари з категорії "взуття та одяг" половина опитаних купує спонтанно.

Результати дослідження також вказують на те, що українці намагаються економити, але не шляхом відмови від потрібних їм товарів, а використовуючи знижки та бонуси. Так, третина учасників опитування зазначили, що перед оформленням онлайн-замовлення вивчають бонусні пропозиції, розміщені на спеціальних сервісах, таких як сайт з промокодами https://codes.com.ua/

Інтерес покупців до промокодів експерти пояснюють можливістю купити брендові товари за зниженою ціною, отримати подарунок чи кешбек на бонусний рахунок. Наприклад, при покупці цифрової та побутової техніки в Comfy промокоди з https://codes.com.ua/shops/comfy-ua забезпечують економію до 50% від їх вартості та/або безкоштовну доставку.

Чому українці купують онлайн?

Основними причинами покупок в інтернет-магазинах учасники опитування назвали зручність (83%) та ціни (52%). Важливу роль відіграє легкість пошуку товару (39%) та доступність інформації про нього (37%). А ось 50% відзначили, що для них головне - побачити товар, тому вони віддають перевагу офлайн-магазинам.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Онлайн - це величезний ринок. Офлайн такого нема. Вперше побачив переваги на прикладі violity.com, коли перейшов туди з антикварних крамничок і блошищих ринків. Плюс онлайн купувати зручно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні