Чи можна християнам перевдягатися на Гелловін: історія свята та заборони

3
0
Чи можна християнам перевдягатися на Гелловін: історія свята та заборони
Наприкінці жовтня переважна більшість українських магазинів, кафе, та розважальних закладів прикрашають павутинням, черепами та гарбузовими головами на честь Гелловіна. Це свято запозичили з західної культури, і для українців воно стали приводом повеселитися та розважитися, влаштувати жартівливий костюмований карнавал. А чи можна його, навіть жартома, святкувати православному християнину. Відповідь на це питання дала Православна Церква України.

Існує версія, що сучасний Гелловін, це своєрідний "нащадок" давнього кельтського свята збору урожаю Самайну, яке супроводжувалося жертвоприношеннями і асоціювалося зі смертю всього живого.

Вважається, що з поширенням християнства в Ірландії язичницьке свято збіглося з Днем усіх святих у Католицькій Церкві, змішалося – і з часом перетворилося на сучасний Гелловін. Проте той спосіб, в який зараз переважно відзначають Гелловін, ніяк не пов’язаний з християнськими традиціями. Звідси має коріння пристрасть сучасних неоязичників та сатанистів до цього "свята".

Сучасна версія свята зародилася лише у 20 столітті у США, як яскравий проект, покликаний "приборкати" вуличних хуліганів, і максимально комерціалізований з часом.

Гелловінські вечірки, які багато людей сприймають просто як привід вдягти маскарадну маску й повеселитися, – це не просто спекуляція на яскравому й чарівному і спосіб підзаробити для підприємливих громадян. Учасники таких святкувань перевдягаються у образи різного роду нечистої сили, яка асоціюються зі смертю і потойбічним світом, чинить зло та несправедливість – упирів, вампірів, вурдалаків, зомбі тощо. Та християнин не може – навіть у жартівливому та ігровому контексті – асоціювати себе зі силами зла.

Під час Гелловіну відбувається романтизація смерті та злих сил. Адже таке зло – "нестрашне і привабливе", і це сприяє зняттю внутрішніх табу, впливає на моральні орієнтири людини. Змінюється саме ставлення до смерті, тоді як християнство є вірою в перемогу життя над смертю через воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, а не через жарти над злими силами.

"Ми маємо завжди відчувати відповідальність за те, що відбувається навколо нас, і першочергово, за власні вчинки, навіть коли здається, що все, що ми робимо, ми робимо "жартома", - зазначають у ПЦУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Здравствуйте!
Вы в поисках исполнителя на продвижение сайта?
Устали от огромного числа предложений!

Команда с 10-летним опытом продвинет Ваш сайт по целевым продающим фразам в Яндекс и Google.

Используем современные технологии СЕО, которые гарантированно дают эффект.

Через 1 месяц работы вы уже увидите результат и поймете, что с нами можно и нужно сотрудничать!

Присылайте адрес сайта с комментариями, дадим оценку и прогнозы по выводу запросов в ТОП.

В ответ просьба писать на почту inetpr(собачка)mail.ru

С уважением,
Web-студия SEO-LOGIC
Дорожим каждым клиентом!
Відповісти
Ну то зробіть "своє''християнське свято , щоб було веселе і всім хотілося святкувати, бо всі ваші свята зводяться до бубоніння молитов!
Відповісти
Давайте будемо реалістами - християнство потроху іде до занепаду. Заберіть сьогодні основний ідол християнських церков (пцу, мпц, протестантів, лютеран та ін.) - неоподатковані фінанси та владу над думками - через років два залишиться лише кілька осередків справді ідейних християн
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні