11 січня - Страшний вечір: що заборонено робити у цей день

0
11 січня - Страшний вечір: що заборонено робити у цей день
За часів правління царя Ірода у Віфлеємі народився Син Божий - Ісус Христос. Правитель дізнався про це і наказав волхвам знайти немовля. Ті, почувши пораду ангелів, не повернулися в царство, пише УНІАН.

Тоді Ірод віддав розпорядження - вбити всіх дітей до двох років і молодше. Всього тоді загинуло 14 тисяч дітей. У той же час самого Ісуса Господь зберіг в Єгипті. За своє діяння Ірод був покараний - його вразила страшна хвороба, від якої він за два дні помер.

На честь пам'яті загиблих дітей сьогодні відзначається народне свято 11 січня - Страшний вечір.

Прикмети 11 січня
тепла погода - весна буде ранньою;
хуртовина і заметіль - до холодного літа;
зірки мерехтять на небі - скоро вдарять морози;
сніг падає великими пластівцями - до потепління.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки в цей день намагалися не гуляти на самоті, особливо в безлюдних місцях. Також не можна було нікому бажати здоров'я - все трапиться навпаки. Уникайте страждань, не скаржтеся на життя, не затівайте конфліктів і не беріть участь в суперечках.

Що можна робити 11 січня
За старих часів в Страшний день слов'яни розпалювали багаття біля будинку - вірили, що до житла, де палає вогонь, нечиста сила не підійде. Також намагалися берегти дітей і приділяти їм увагу - розповідали казки, загадували загадки. Не зайвим було і помолитися за здоров'я малюка в церкві.

Дівчата 11 січня збиралися разом і ворожили - вірили, що саме в цей день передбачення будуть особливо правдивими. Все тому, що період святок - магічний час, коли всі загадані бажання і отримані відомості від Всесвіту збуваються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні