--> Достроковий вихід на пенсію: хто з українців отримає таке право | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Достроковий вихід на пенсію: хто з українців отримає таке право

2
4
Достроковий вихід на пенсію:  хто з українців отримає таке право
Верховна Рада України в першому читанні підтримала законопроєкт, який містить чергові зміни права на достроковий вихід на пенсію.

Про це пише Апостроф.

Одна зі змін документа стосується права на достроковий вихід на пенсію батьків, діти яких тяжко хворіють, але їм не встановлена інвалідність.

Законопроєкт встановлює, що тяжко хвора дитина, якій не встановлено інвалідність, це дитина, хвора на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня, дитина, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги).

Мамам таких тяжкохворих дітей пропонується дозволити виходити на пенсію у 50 років, за наявності не менше ніж 15 років страхового стажу. За вибором матері або у разі її відсутності, право на достроковий вихід на пенсію може бути надане батькові дитини. У такому випадку, нього з’явиться право на пенсію лише після досягнення 55 років і за наявності страхового стажу не менше ніж 20 років.

Практично немає сумнівів, що законопроект незабаром буде прийнятий в цілому і набуде чинності вже з 1 січня наступного року, як це і заплановано його авторами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще б пенсію по втраті годувальника переглянули, бо хочеться плакати щоб то вона була 1800 грн на двох дітей! Це що можна купити за них і за що заплатити?
Відповісти
Ще б пенсію по втраті годувальника переглянули, бо хочеться плакати щоб то вона була 1800 грн на двох дітей! Це що можна купити за них і за що заплатити?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні