Волинянин намагався поштою переслати за кордон коноплю на три мільйони гривень

0
-7
Волинянин намагався поштою переслати за кордон коноплю на три мільйони гривень
Волинянин намагався розіслати світом 18 тисяч насінин сортового канабісу. Загалом Київська митниця вилучила у нього коноплі на три мільйони гривень. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Спроба переслати насіння коноплі з України поштою митники фіксують вперше. До цього мали місце лише спроби пересилання коноплі до України, а не з України за кордон.

15 міжнародних поштових відправлень з насінням канабісу українець відправляв до США, а також до Казахстану та РФ – Башкортостану, Архангельщини, Ростовщини, Свердловщини, Самари, Калінінграду, Іркутська, Санкт-Петербургу та Москви.

За документами, українець відправляв за кордон лише перехідники.
Пластикові перехідники до аудіо- та відеотехніки справді знаходилися у цих посилках, але містили зовсім не властиве їм начиння.

У кожному перехіднику київські митники виявили поліетиленовий пакуночок з насінням коноплі з нанесеним маркуванням «WW», «Mazar», «Tutan khamon», «Amnesia», «Extreme», «Brooklyn», «Adrenaline», «Ultimate», «Kush», «Moby Dick», «Blu cheese» тощо. Найбільша кількість з цієї партії коноплі пересилалася до штату Каліфорнія в США – 4969 насінин.

За інформацією митників, у складі всього насіння виявлено тетрагідроканнабінол, який віднесений до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких в Україні заборонено. Відповідно до фахового висновку, вартість насіння становить 3 мільйони гривень.

Стосовно волинянина Київська митниця склала 15 протоколів про порушення митних правил за статтями 473 та 483 Митного кодексу України. Насіння вилучили.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні