В соцмережах масово крадуть акаунти українців: у чому причина

0
3
В соцмережах масово крадуть акаунти українців: у чому причина
Акаунти українців у соцмережах все частіше потрепають від кібератак. Очевидно, кіберзлочинці полюють на акаунти з великою кількістю підписників, але «під руку» часто попадають і прості люди з маленькою аудиторією.

Про це повідомляє gsminfo.com.ua.

Хто і навіщо краде акаунти в соціальних мережах?

Деякі люди вважають, що сторінки з невеликою аудиторії мало кому потрібні. Тоді чому ми так часто отримуємо прохання в стилі «позич гроші» від нібито друзів? Зрозуміло, що більшість людей не «поведеться» на таке прохання, але все ж таки знайдуться ті декілька людей, які погодяться допомогти та переведуть суму.

Останнім часом зловмисники почали «просити» не тільки гроші, а і гроші на лікування тіжкої хвороби, або навіть білети на концерт, або футбольний матч.

Наступний доволі поширений метод шахраїв – це шантаж. Особливо це стосується приватних фото. Зловмисники грозяться розіслати компромат усім знайомим та зіпсувати репутацію. Такий спосіб приносить в рази більше грошей, тому рекомендують переконатись, що ваші фото та приватна інформація глибоко захована.

Часто зловмисники повертають акаунт, але за це просять кругленьку суму. Одного разу користувач може просто не змогти зайти на свою сторінку. Сторінка популярного блогера дуже жорого коштує, адже його аудиторія – це джерело грошей. Блогеру легше мовчки заплатити, адже кожна година – це втрачені гроші, і доволі не малі.

Також можуть страждати акаунти геймерів. Користувачі соцмереж прив’язують ігрові акаунти, а потім у них викрадають і платіжні реквізити (тут на допомогу злодіям приходять фішингові сайти) і навіть техніку, оплачену реальними грошима.

Не рідко злодії розсилають спам з Ваших сторінок. Цей варіант найбільш легкий та мінімально шкодить.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні