У МОЗ пояснили, коли можна робити щеплення після COVID-вакцинації

0
-8
У МОЗ пояснили, коли можна робити щеплення після COVID-вакцинації
Центр громадського здоров'я дав роз'яснення щодо вакцинації проти COVID-19 і графіка інших щеплень. Відповідні роз'яснення ЦГЗ опублікував в середу, 14 квітня.

Експерти пояснили, якщо людина отримала щеплення від коронавірусу, то інші, планові ін'єкції слід зробити через 28 днів після другої дози COVID-вакцини.

"Водночас у разі, якщо ви зробили щеплення від COVID-19, але в той час з'явилася потреба в екстреній вакцинації проти іншої хвороби, наприклад, від сказу, - жодних інтервалів витримувати не потрібно. Необхідна екстрена вакцинація - робіть", - пишуть у рекомендаціях ЦОЗ.

У ЦГЗ зазначили, що якщо людина робила щеплення від іншої хвороби, то вакцинуватися проти COVID-19 можна через 14 днів.

"Якщо ви ввели вакцини проти COVID-19 і від інших інфекцій з інтервалом, меншим ніж 2 тижні, вакцини все одно подіють" - зазначили фахівці.

Також в МОЗ нагадали, що календар профілактичних щеплень від Міністерства охорони здоров'я передбачає обов'язкову вакцинацію проти 10 хвороб: гепатиту В, туберкульозу, кір, паротиту, краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, ХІБ-інфекції.

"Також з 2022 року обов'язковою стане вакцинація проти пневмококової інфекції" - попередили в ЦГЗ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні