Фінансова піраміда: українців обдурили на 150 мільйонів гривень

0
1
Фінансова піраміда: українців обдурили на 150 мільйонів гривень
Співробітники кіберполіції викрили фінансову піраміду, в яку інвестували 55 тисяч українців. Загальна сума збитків складає 150 мільйонів гривень.

Інформує 24 канал.

Як пише видання AIN.UA, можливо мова про проєкт Miya Holdings. Як сказано на сайті компанії, бізнес працює в сфері продажів електроніки, а також таксі. Компанія пропонує клієнтам участь в інвестиційних програмах, але потрібно купувати сертифікати.

Цікаво, що прибуток нараховували у гривнях, однак організатори схеми обіцяли конвертувати дохід у криптовалюту.

Як працювала схема
Шахраї створили сайт та пропонували вкладникам отримувати пасивний дохід до 350% річних. Це мало відбуватись нібито завдяки інвестиціям в бізнес, пов'язаний з продажем електроніки та роботою таксі. Звичайно, для початку потрібно було придбати сертифікат вартістю від 300 до 3000 гривень.

В результаті вивести віртуальний заробіток було неможливо, а вартість самої криптовалюти була в сто разів меншою, ніж заявляли шахраї.

Правоохоронці вже провели обшуки в автомобілях і будинках підозрюваних в Києві, а також у Київській та Черкаській областях. Вони вилучили обладнання, комп'ютери, банківські картки та гроші.

Шахраям загрожує позбавлення волі на строк до восьми років.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні