Як відповісти на складне дитяче питання

1
2
Як відповісти на складне дитяче питання
Діти ростуть і починають ставити "незручні питання", на які батьки не завжди знають, як реагувати.

Одним з таких питань може бути, чому батьки часто сваряться, якщо це правда і дитина це бачить, пише "Мой ребенок".

Вона може підсвідомо відчувати провину і думати, що це відбуваються через неї. Тоді дитину треба заспокоїти. Наприклад, можна сказати, що іноді люди сваряться, тому що не погоджуються одне з одним, але згодом всі миряться.

Іноді в батьків питають, кого вони люблять більше з дітей. Треба пояснити, що дитина та її брат чи сестра – різні, тому по різному й проявляється любов. Проте батьки люблять усіх дітей однаково сильно, так само як дитина однаково любить маму і тата.

Ще діти питають в дорослих, чому тим щось можна робити, а їм ні. Важливо, щоб малюк знав, що і дорослі неідеальні й роблять помилки. Наприклад, можна сказати: "Це звичка, від якої ми з татом позбавляємося, тому що це шкідливо. Тому не хочемо, щоб ти повторював наші помилки".

Загалом відповідати на дитячі запитання треба лаконічно і просто. Дитині потрібно знати тільки про те, про що вона запитала. Не варто придумувати неправдиві історії та обманювати. Коли дитина дізнається правду, то буде пам'ятати, що ви збрехали.

Не треба сміятися над наївністю дитини, не відповідати повчальним тоном. Ставитися до дитячих питань серйозно.

Часом діти щось запитують не просто так. Можливо, дитину турбує страх або хвилювання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо дорослим складно відповісти на запитання дитини-то це вже не "дитяче" запитання.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні