--> Якщо «припекло»: де у Луцьку справити нужду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Якщо «припекло»: де у Луцьку справити нужду

2
8
Якщо «припекло»: де у Луцьку справити нужду
Якщо вам в житті бракує екстриму, можна сходити в гори, піти на лижі, стрибнути з парашутом. А можна спробувати скористатися громадським туалетом у Луцьку.

Жорсткий локдаун у січні показав, що справити природні потреби у обласному центрі Волині не так легко, як здавалося. Коли туалети у закладах стали недоступними, це питання постало ще жорсткіше. З'ясувалося, що справляти нужду у Луцьку не тільки некомфортно, але й час від часу небезпечно для власного здоров'я і життя.

Журналісти ІА "Конкурент" намагалися з'ясувати, де можна попісяти у Луцьку.


Наприкінці лютого ми спрямували запит у департамент ЖКГ Луцької міської ради. Питали, серед іншого, скільки місто має громадських туалетів та де вони розташовані. Згідно з відповіддю департаменту, Луцьк у комунальній власності має шість громадських вбиралень. Окрім того, на території міста встановлено 11 мобільних кабін біотуалетів. Це має задовольнити потреби міста з населенням двісті тринадцять тисяч осіб. Ми відмітили на карті місце розташування кожного доступного для лучан туалету.


Давайте, детальніше розглянемо деякі з них.


Із шести вбиралень, що перебувають у комунальній власності міста, дві не працюють, дві знаходяться на цвинтарях, одна - біля Дому панахиди, а на одну варто тільки глянути – і в голові одразу прозвучить "не так вже й хотілося". Мова йде про туалет на території Центрального пляжу - цегляну споруду на дві кабіни з брудною діркою у підлозі. Ця вбиральня – єдина для всіх, хто відпочиває на березі Стиру.


Все, однак, пізнається в порівнянні. Поруч із нею, біля майданчика з атракціонами стоїть і руйнується інший туалет - велика цегляна споруда, поділена на "чоловічу" і "жіночу" зони. Будівля в аварійному стані: відпадає тиньк, руйнуються опорні стіни, всередину зі стелі ллється дощова вода. Бруд, антисанітарія і суцільна небезпека чекають на тих, хто наважиться скористатися цим туалетом. А лучани наважуються. Навіть заходять сюди із дітьми, тому що немає жодної альтернативи.

Туалет під колишнім кафе "Сніжинка" при спуску в парк вже тривалий час не працює. Поруч, однак, постали два нові "підсніжники" – сині пластикові біотуалети. Вони у більш-менш стерпному стані. Очевидно, користується ними не так багато лучан.


Аналогічна біовбиральня розміщена поруч із баскетбольним майданчиком на Глушець. Вона, щоправда, зачинена.



Не популярні серед лучан і біотуалети на Театральній площі. Їх тут шість. Поруч із ними – закидані непотребом і забуті підземні міські вбиральні. Подейкують, колись там навіть планували відкрити клуб.


Проблему із відсутністю міських вбиралень гостро відчувають водії громадського транспорту. Не раз лучани спостерігали, як луцькі маршрутники справляли нужду просто в кущах на кінцевих зупинках.

Поки, однак, у місті не беруться за розв'язання цієї проблеми. Єдиний туалет, який найближчим часом збираються побудувати, буде в центральному парку. Коли саме його збудують, поки невідомо. Тож, чи з'явиться у лучан достатньо місця для справляння природних потреб, покаже час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зато фонтан побудували можно попісяти

Да ні одного туалету в обласному центрі Стид і позорнашим керівникам


д
Відповісти
Все в гавні!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні