Туалетний скандал, або Чому частина депутатів проти кафе в центрі Луцька

1
5
Туалетний скандал, або Чому частина депутатів проти кафе в центрі Луцька
У Луцьку визначили, що й коли з’явиться на місці громадської вбиральні, що на Театральному майдані.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, на пленарному засіданні 56-ї сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, приміщення вбиральні віддавали в оренду «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС» за умови, що туалет почне працювати 15 серпня 2018 року. Однак, зі слів депутатів від більшості, підприємець не може навести лад без права оренди земельної ділянки.

Зауважимо, цю ділянку більше десяти років орендував підприємець Роман Патлашинський. Він неодноразово обіцяв відновити туалет, однак цього не зробив.

У листопаді 2017 року мерія віддала будівлю в оренду на три роки фірмі «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС». Тепер же представники підприємства попросили віддати їм і земельну ділянку.

Цікаво, що власницею і керівницею «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІСУ» є Інна Танзе. Вона – сестра дружини депутата Луцької міської ради Сергія Були Ірини Стецюк.

У понеділок, 22 квітня, під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів депутат Сергій Була розповів, що на місці вбиральні буде кафе.

«Інвестор готовий почати роботи. Проект повністю готовий. Потрібно містобудівні умови, але ми не можемо поки їх отримати без опорно-архітектурного плану. Там буде поверх зверху, поверх знизу. Це буде кафе з виставковою залою», – сказав він.

Будівництво планують завершити за 3 місяці.

Так, під час пленарного засідання сесії депутати дозволили орендарю ТзОВ «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС» провести реконструкцію нежитлового приміщення (громадської вбиральні) загальною площею 64,6 кв. м. за адресою Театральний майдан.

На період проведення реконструкції нежитлового приміщення (громадської вбиральні) застосувати для орендаря – Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛУЦЬК ФУД СЕРВІС» річну орендну плату в розмірі однієї гривні. Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук повідомив, що у закладі запланована вбиральня, яка буде передана на баланс Луцької міської ради.

«Майно і кошти, які будуть вкладені на будівництво нової вбиральні дуже великі. Для того, аби майно перейшло у власність міської раду, була пропозиція встановити орендну плату – 1 гривня на період будівництва», – пояснив депутат.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував виставити приміщення громадської вбиральні на аукціон. Його підтримав і депутат Павло Данильчук, оскільки вважає, що проект рішення суперечить чинному законодавству. Депутатка Юлія Вусенко зазначила, що на цьому місці, згідно з умовами договору оренди, мусила б бути відреставрована громадська вбиральня.

«Ми спостерігаємо схему, коли в центрі міста хочуть збудувати кафе, маючи більшість в міській раді та погодження архітектури», – наголосила Вусенко.

Депутат Євгеній Ткачук зазначив, що йому соромно за пластикові блакитні туалети, в які змушені ходити туристи міста.

«Я вважаю, що буде добре, якщо над громадською вбиральнею в центрі міста буде кафе. Тим паче, він заклад буде зручним для людей із фізичними потребами. Давайте зробимо хорошу справу для лучан, щоб в центрі Луцька зробили сучасний туалет та кафе», – виступив він.

Так, обранці громади підтримали цей проект рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте зробимо хорошу справу для лучан, щоб в центрі Луцька зробили сучасний туалет та кафе.
Хороша справа для лучан - це дати вам мудакам доброго копняка під зад.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні