Знайшли спосіб зменшити біль після операції

0
-4
Знайшли спосіб зменшити біль після операції
Якщо людині ввімкнути заспокійливу музику під час операції, то біль після опритомнення буде менш відчутний.

Також можна дати послухати пацієнту приємні слова. Наприклад, "тепер ви в безпеці та під хорошим доглядом".

Завдяки цьому можна пришвидшити процес одужання, розповідають про результати нового дослідження в The BMJ, передає Daily Mail.

Учені виявили, що пацієнти, яким відтворювали в навушниках під час дії наркозу спокійну музику, після виходу з анестезії відчували на 25% менше болю.

Окрім цього, вони на 17% рідше потребували опіоїдних болезаспокійливих, таких як морфін, протягом перших 24 год. після операції. Ці ліки можуть викликати залежність у людини.

"Морфіноподібні препарати зазвичай використовуються для лікування гострого болю після операції, але вони можуть мати серйозні побічні ефекти, зокрема ускладнене дихання, закреп і свербіж. Якщо пацієнтові не приділяти належної уваги після операції, він може стати залежним від цих препаратів", - розповів професор Вільям Гарроп-Ґріффітс, консультант-анестезіолог в Imperial College Healthcare NHS Trust в Лондоні.

Теорія полягає в тому, що якщо під час операції виділяються ендорфіни, ми готові до післяопераційного болю, тому відчуваємо його менше. Підбадьорливі слова, відомі як "позитивні твердження", можуть мати аналогічний ефект.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні