Жінки відчули себе товстими, а чоловіки жіночними - дослідили, як Covid вплинув на самооцінку

0
8
Жінки відчули себе товстими, а чоловіки жіночними - дослідили, як Covid вплинув на самооцінку
Пандемія суттєво вплинула на самооцінку. Відчуття стресу супроводжує те, що чоловіки частіше прагнуть відчуття маскулінності, а жінки бажання схуднути.

Це виявили дослідники британського Anglia Ruskin University. Роботу опублікували у журналі Personality and Individual Differences. Опитали 500 дорослих мешканців Великої Британії, середній вік становив 34 роки.

Учасники оцінювали тривогу, яка з'явилася через пандемію, за семибальною шкалоюта розповідали, як Covid - 19 вплинув на їхнє життя.

"Наші дослідження показують, що окрім самого вірусу пандемія може викликати ріст проблем із оцінкою власного тіла. Додаткові тривога і стрес, пов'язані з коронавірусом, зменшили наші захисні механізми, які ми зазвичай використовуємо, щоби допомогти собі справитися з негативними думками, – зазначає автор дослідження, професор соціальної психології Вірен Свамі.

Негативний образ тіла – одна із головних причин розладу кишкового тракту, через який можуть виникати, наприклад, анорексія і булемія.

"На початку весняного періоду ізоляції, збільшився час перебування біля екранів, а це означає, що ми з більшою вірогідністю мали можливість бачити приклади ідеального худого тіла або атлетики через ЗМІ і гаджети, в той час як зниження фізичної активності вплинуло на негативні думки про нашу власну форму і вагу, - пояснює науковець.

В часи ізоляції жінки, можливо, відчували більший тиск, щоби відповідати традиційним жіночим ролям і нормам, а повідомлення про самопокращення в ізоляції у декого привели до того, що жінки відчували незадоволення власним тілом і мали величезне бажання його виправити. Такі самі результати стосуються і чоловіків, коли стрес і тривога впливає на ставлення чоловіків до свого тіла, особливо з точки зору ідеалів чоловічого тіла".

Робота над дослідженням триває. Пізнішими наслідками може проявлятися зміна поведінки, яка призводить до самотності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні