У Чехії спалахнули протести проти карантину: поліція застосувала водомети

0
0
У Чехії спалахнули протести проти карантину: поліція застосувала водомети
У столиці Чехії Празі 18 жовтня пройшла масова акція проти обмежувальних заходів щодо боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Сотні футбольних і хокейних уболівальників, які вийшли на протест, вступили в зіткнення із правоохоронцями, а ті застосували водомети і затримали 16 осіб.

Кількість учасників акції перевищила дозволену правилами карантину межу, влада міста офіційно оголосила її розпущеною, але люди не стали розходитися, тому і почалися сутички, повідомляє Novinky.cz.

Зазначається, що акція розпочалася вдень на Староміській площі в центрі міста, на ній зібралося до 2000 протестувальників, в основному членів фанатських угруповань.

Учасники протестували проти обмежувальних заходів, оскільки вони, крім іншого, зачепили професійний спорт – матчі футбольних та хокейних першостей було скасовано. Також в країні закрито установи культури, бари і ресторани, школи. Обмеження на переміщення людей не вводилися, магазини і торгові центри працюють.

У Празі заборонено збиратися більш ніж по 500 осіб, тому поліція попросила протестувальників розійтися. Однак ті спробували силою прорватися через кордони правоохоронців – вони кидали в поліцейських петарди, важкі предмети і камені.

У результаті поліція застосувала кийки, сльозогінний газ і водомети. Десятки людей було затримано, повідомляється і про постраждалих.

Водночас вуличне насильство засудили прем'єр-міністр, а також опозиційні політики Чехії.

Зазначимо, що в Чехії з вересня фіксують різке зростання виявлених випадків зараження COVID-19. Країна вийшла на одне з перших місць у світі за кількістю нових випадків вірусу на душу населення. Щодня фіксується до 10 тисяч нових заражених – це приблизно 0,1 відсотка всього населення Чехії. Влада вважає, що саме обмежувальні заходи допоможуть стримати поширення інфекції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні