У Польщі звинуватили Україну після ситуації із висипаним зерном

1
У Польщі звинуватили Україну після ситуації із висипаним зерном
Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив в України за інцидент з розсипаним зерном. Він назвав такі дії польських фермерів "не зовсім адекватною формою протесту", але зазначив, що до такого "часто вдаються фермери в різних країнах".

Про це повідомила пресслужба польського Міністерства сільського господарства та сільського розвитку, пише Главред.

"Фермери не опанували свої емоції, але слід пам'ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на купівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їх відчай", - заявив польський міністр.

Секерський вважає, що діалог та прямі переговори є найкращим шляхом вирішення конфлікту. Польський уряд наразі веде технічні переговори з українським Міністерством сільського господарства щодо умов торгівлі, які б обмежили наплив товарів, що підривають ринкову стабільність.

"Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий акт відчаю і прошу розуміння їхньої надзвичайно складної ситуації", - наголосив міністр.

Водночас Секерський критикує "не зовсім стриману" реакцію української влади. За його словами, "занадто різкою була форма заяв заступника міністра економіки, а раніше мера Львова, інші українські політики також були надто емоційними у своєму спілкуванні".

"Я розумію невдоволення української влади до труднощів з експортом сільськогосподарської продукції. Я також повністю усвідомлюю, що торгівля йде в обох напрямках, і ми також експортуємо в Україну... Польські фермери допомагали Україні і хочуть допомагати. Але вони хотіли б, щоб від цієї допомоги виграв український бюджет і виграли фермери, а не олігархи... Вони головним чином стоять за цим великим імпортом, який підриває стабілізацію агропродовольчих ринків у Європі", - додав міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чисто польський підхід : давайте звинуватим того, хто постраждав (Україну), у нашій (Польща) безтолковості. замість того, щоб реально вирішувати проблеми своїх фермерів, польський уряд мовчки спостерігав, як розгоряється конфлікт
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні