На Волині протягом тижня викрили 75 порушень правил рибальства. ФОТО

0
4
На Волині протягом тижня викрили 75 порушень правил рибальства. ФОТО
У період з 20 по 27 квітня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 75 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це йдеться на сайті рибоохоронного патруля Волині.

Так, складено 60 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та 11 - за грубі порушення (ч. 4 ст.85 КУпАП). Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено 28 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 5,5 кг водних біоресурсів та 17 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 009 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 802 грн», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 22 квітня близько 17 години викрито громадянина, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, які не передбачені Правилами рибальства – «екраном». Інцидент стався на р. Турія у місті Ковель Волинської області.

На особу складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

24 квітня на оз. Тросне, поблизу с. Карасин Маневицького району викрито чотирьох громадян, які порушували правила рибальства. На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Наступного дня рейдова група зафіксувала грубе порушення правил рибальства. Викрито двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями– двома мисиновими сітками. Інцидент стався на оз. Іванівське, поблизу с. Світле Ковельського району Волинської області.

Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству. На викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Того ж дня під час спільного рейду з працівниками Локачинського відділення Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області виявлено ряд порушень на водних об’єктах Локачинського району. Так, викрито 12 громадян, які порушували правила рибальства.

На осіб оформлено протоколи про адмінправопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи на суму 612 грн. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення Правил рибальства у нерестовий період.

26 квітня викрито два грубих порушення правил рибальства на оз. Пулемецьке, поблизу с. Залісся Шацького району Волинської області. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів двома лісковими сітками. В одній з сіток знаходилися 1 екз. риби карась та 1 екз. карликового сомика в живому стані. Рибу випущено в природне середовище.

На громадян складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову вилучено.

Нагадуємо, з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні