Під час рейду Волинський рибпатруль виявив браконьєра з гарпунною рушницею

1
-4
Під час рейду Волинський рибпатруль виявив браконьєра з гарпунною рушницею
Під час рибоохоронного рейду з громадськістю викрито грубе порушення Правил рибальства, - пише Волинський рибпатруль.

19 березня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільний рибоохоронний рейд з громадськими активістами. Захід проведено на водному об’єкті, поблизу с. Крупа Луцького району Волинської області.

Близько 22 години викрито громадянина, який здійснював підводне полювання гарпунною рушницею з перевищенням добової норми вилову. Підводний мисливець встиг виловити 8 кг риби, чим перевищив добову норму на 5 кг (карп – 1 екз., карась сріблястий – 26 екз. ). Збитки, завдані рибним запасам, склали 748 грн.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передано до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр карпа становить 306 грн, карася сріблястого – 17 грн.

Нагадуємо, з першого квітня розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А отой рибопатруль не хоче зробити рейд на Вишків і дізнатися хто там загарбав копанку на громадській землі і нелегально розводить рибу?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні