В Україні виготовили першу капсулу для транспортування хворих на коронавірус. ФОТО

0
-4
В Україні виготовили першу капсулу для транспортування хворих на коронавірус. ФОТО
Підприємці з Кременчука виготовили першу герметичну капсулу для транспортування пацієнтів з коронавірусом.

Про це повідомляє прес−служба Полтавської ОДА у вівторок, 14 квітня.

“Капсула важить 16 кг, виготовлена ​​з герметичного матеріалу, має маску, прилади для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також в ізолятор вмонтовані рукавички−манжети, щоб лікарі могли проводити будь−які маніпуляції без контакту з хворим”, − сказано в повідомленні .

На виготовлення капсули витратили сім днів. Тепер її передали на випробування в Полтавський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф.

«Створення капсули – це ідея доктора Валіхновського. Він був ініціатором того, щоб вітчизняні підприємства почали випускати продукцію, яка актуальна під час боротьби з коронавірусом. Сьогодні капсулу вже випробували в кареті швидкої допомоги в Полтаві – все працює. Уже завтра капсулу привезуть до Києва, і ми хочемо її наочно випробувати в клініці Валіхновського за участю пацієнта. Вартість капсули залежить від комплектації, але ми припускаємо, що вартість однієї капсули буде близько 45 тисяч гривень. Наприклад, полтавські медики вже хочуть собі замовити 20 таких капсул, які убезпечать медиків», – розповів сайту «Сьогодні» Олексій Борсало, один з ініціаторів створення капсули.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні