Чи будуть на Волині штрафувати людей біля храмів на Великдень

0
-2
Чи будуть на Волині штрафувати людей біля храмів на Великдень
Відомо, чи будуть правоохоронці у Великодню ніч патрулювати біля церков і штрафувати волинян за порушення правил карантину.

Про це у програмі "Тема дня" на "Суспільному Волині" розповів начальник патрульної поліції Волині Андрій Крутень.

"Що стосується майбутніх свят, відповідні зустрічі були проведені із представниками ГУНП у Волинській області, представниками органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. Так, дійсно, це питання виносилося і обговорювалося на цих зустрічах, і всі одностайно вирішили: потрібне категоричне дотримання карантинних вимог. Безумовно, що стосується проведення релігійних обрядів з юридичної точки зору, то заборонити їх неможливо. Однак релігійні обряди вже набули трішки іншого обрису – це проведення їх в онлайн-режимі і, в тому числі, дотримання карантинних вимог щодо недопущення масових зібрань", – зазначив очільник волинських патрульних.

"Не тільки патрульні поліцейські, а й інші представники нацполіції будуть здійснювати об'їзди релігійних споруд з метою перевірки дотримання карантинних вимог. Коли ми прибуваємо на місце події за викликом чи самі виявляємо таке порушення, наше завдання в першу чергу – здійснювати перерахунок осіб. Ті, хто здійснюють релігійний обряд, самі ж повинні розуміти, що взяли на себе зобов'язання щодо нерозповсюдження коронавірусної інфекції.

Ми будемо старатись обходитись профілактикою, і, сподіваюся, без складання адміністративних протоколів. Якщо ж профілактичні заходи не будуть мати дієву силу – будуть одразу складатись відповідні адміністративні матеріали. Надіюсь, це будуть винятки", – додав Андрій Крутень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні