«Перебіг хвороби залежить від наявності інших патологій», – волинський лікар про коронавірус

0
2
«Перебіг хвороби залежить від наявності інших патологій», – волинський лікар про коронавірус
Дотримуватися запровадженого урядом карантинного режиму мають усі без винятку, бо захворіти короновірусною інфекцією може будь хто, незалежно від віку.

На цьому наголосив завідувач пульмонологічного відділення обласної клінічної лікарні Олег Яковенко у коментарі "Суспільному Волині".

Перебіг хвороби залежить від наявності інших патологій.

«Якщо ми говоримо про молоде населення, дітей, людей до 60 років, вона перебігає більш благоприємно.

Якщо ми говоримо про пацієнтів з імунодефіцитом, пацієнти 60+, які мають ряд супутніх захворювань, таких як цукровий діабет, гіпертонічна хвороба та інші соматичні захворювання – ожиріння, то що, звичайно ризики збільшуються.

За даними світової статистики, станом на сьогодні помирає від цього захворювання до 4%, 96% хворіють і одужують", – наголосив лікар-пульмонолог Олег Яковенко.

Нагадаємо, пульмонолог Олег Яковенко нещодавно сам здавав аналізи на коронавірус. Він отримав негативний результат на COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні