На Волині судитимуть литовця, який намагався переправити в Польщу цінні монети

0
4
На Волині судитимуть литовця, який намагався переправити в Польщу цінні монети
Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Управління Служби безпеки України у Волинській області кримінальному провадженні про вчинення 37-річним громадянином Литовської Республіки закінченого замаху на контрабанду культурних цінностей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

У вересні 2019 року чоловік намагався через пункт пропуску «Ягодин» Волинської митниці ДФС незаконно провезти у Республіку Польща вісім монет, які становлять культурну цінність, серед яких "тетрарахма Філіпа ІІ" (359-336 р. до н.е.) та "денарій Марка Аврелія Олександра Севера" (222-235 р.).

Втілити задум до кінця іноземцю не вдалося, адже монети були виявлені й вилучені митниками. Після проведення експертиз вони передані на відповідальне зберігання до Волинського краєзнавчого музею.

Чоловіка обвинувачують у закінченому замаху на контрабанду культурних цінностей і невдовзі він постане перед судом.

Зауважимо, що за вчинення контрабанди санкцією ч.1 ст. 201 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні