Як у селі під Луцьком святкували ювілей школи. ФОТО

0
2
Як у селі під Луцьком святкували ювілей школи. ФОТО
Показали, як в школі села Лище святкували 50-річний ювілей.

Світлинами з інтернет-виданням "Волинь24" поділився луцький фотограф Володимир Лук'янчук.

На ювілейний концерт до школи прийшли голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Підгайцівської сільської ради Жанна Скороход, депутат Підгайцівської ОТГ, директор ТзОВ "Лище" Святослав Карбовський, староста села Віталій Шкорупський, настоятель церкви Різдва святого Іоанна Хреститеся села Лище о. Олександр Хорошко, випускники різних років та директори, які керували школою.

Зокрема, Анатолій Бишта привітав рідну школу з ювілеєм, подарувавши "Книгу Мудрості". Привітання від випускників рідній школі лунали навіть із-за кордону з м. Дублін від випускника Андрія Крикавського.

Приїхали з вітальним словом випускник 1985 року полковник військової частини Георгій Вакуліч, полковник міліції, кандидат юридичних наук, заслужений тренер України та завідувач науково-дослідницької лабораторії Міністерства Внутрішніх справ України Володимир Остапович, завідуюча відділенням туризму та готельно-ресторанної справи Волинського коледжу Національного університету харчових технологій Світлана Зінкевич.

Слова вдячності для школи та вчителів лунали також і від батьків учнів Юрія Горбатюка та Олександра Маковського.

На урочистості виступила директорка школи Тетяна Науменко. Вона висловила усім гостям слова вдячності за присутність, свій внесок в історію навчального закладу та за подарунки вчителям.

"У школі ми маємо вишукане кольє з коштовного каміння. Це наші педагоги, вчителі, які навчали і навчають зараз", – почала свій виступ Тетяна Миколаївна.


Довідково.


У 1923-1925 роках учні села Лище мали змогу навчатися в рідному селі: за школу слугувала сільська хатина, де водночас проживала сім'я вчителів-поляків. Школа була початковою – чотирикласною. Ідея побудувати нову виникла в 1934-1935 роказ.

У 1954 році школа стала із чотирирічною семирічною. У 1975 – восьмирічною. Першими учнями, які отримали восьмирічну освіту були випускники 1961 року. З 1969-го школа почала зватися "десятирічною". І досі з теплом у серці лищани згадують таких педагогів, як: А.Г. Соколову, Г.Й. Кримузу, М.О Витвицького, Є.Ю. Бовдир та інших.

У 1970 в центрі села Лище постала двоповерхова будівля-красуня: добротна, зі світлими класами, великим просторим фойє.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні