Видатний волинський математик відзначив ювілей. ФОТО

0
3
Видатний волинський математик відзначив ювілей. ФОТО
Кандидат фізико-математичних наук, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Леонтій Філозоф відсвяткував ювілей 70 років.

Привітав ювіляра ректор університету Анатолій Цьось та вручив йому з нагоди ювілею почесну грамоту. Фотографії опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

"Вітаємо з ювілеєм видатного математика, наставника великої кількості студентів та викладачів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Філозофа Леонтія Івановича! Бажаємо міцного здоров’я, добра, життєвої енергії, довгих років педагогічної та наукової діяльності",– йдеться у повідомленні.

Довідково:

Народився Леонтій Іванович 11 лютого 1950 року в селі Новий Зборишів Горохівського району Волинської області. У 1967 р. вступив і у 1971 р. закінчив з відзнакою фізико-математичний факультет Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки за спеціальністю «вчитель математики».

Після його закінчення працював стажистом-дослідником в Інституті математики Національної академії наук. З 1973 по 1974 рр. працював вчителем фізики Датинської восьмирічної школи Ратнівського району. У 1974 – 1977 рр. навчався в аспірантурі при Київському педінституті, керівником був Владислав Кирилович Дзядик. З 1977 р. працює в Луцькому педінституті імені Лесі Українки. В 1979р. захистив дисертацію в Інституті математики АН УРСР по спеціальності «математичний аналіз». З 1982 р. і по даний час є завідувачем кафедри математичного аналізу. У 1989 р. було присуджено вчене звання доцента кафедри математичного аналізу.

Викладав і викладає дисципліни: «Алгебра і теорія чисел», «Теорія аналітичних функцій», «Математичний аналіз», «Вища математика», спецкурси з теорії наближення функцій. Працює за сумісництвом у Волинському інституті післядипломної і педагогічної освіти. Є постійним головою журі обласних шкільних олімпіад з математики та членом журі Всеукраїнських олімпіад. Значну увагу приділяє роботі з обдарованими учнями.

Керує студентами математичного факультету при написанні магістерських, дипломних, курсових робіт; асистентською, педагогічною, навчальною і виробничою практикою студентів.

Опублікував методичні вказівки з математиного аналізу для студентів математичного факультету, методичні посібники для підготовки до турнірів юних математиків та ін. Автор понад 70 наукових публікацій. Публікації стосуються проблем теорії наближень.

Почесні звання: Відмінник народної освіти, нагороджений знаком «Антон Макаренко».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні