У Японії зупинять два реактори через невідповідність антитерористичним нормам

0
1
У Японії зупинять два реактори через невідповідність антитерористичним нормам
Японська енергетична компанія Kansai Electric Power зупинить роботу третього і четвертого реакторів АЕС "Такахама" через невідповідність нормам антитерористичної безпеки.

Про це повідомляє УНН з посиланням на The Mainichi.

За її відомостями, енергоблоки припинять роботу влітку наступного року, оскільки наявні на даний момент сертифікати закінчуються у них в серпні і жовтні. До цього часу компанія не встигне оновити інфраструктуру і здійснити ряд інших дій, необхідних для отримання нових документів від Комітету з контролю за ядерною енергетикою Японії.

Однією з причин майбутньої зупинки реакторів став трапився в цьому році корупційний скандал в Kansai Electric Power. Як показало попереднє розслідування, керівництво компанії отримало суму 320 млн ієн (близько 3 млн доларів) від неназваної будівельної компанії, яка хотіла отримати контракт на роботи на території АЕС у місті Такахама.

Цей же скандал, швидше за все, призведе і до відстрочення наміченого на 2021 рік перезапуску першого і другого реакторів станції "Такахама", пише газета.

До аварії на АЕС "Фукусіма-1" на атомну енергетику в енергобалансі Японії припадало близько 30%. В результаті тимчасового вимушеного відмови від неї країні довелося покласти основне навантаження з енергопостачання на теплові станції. Зараз в Японії працюють вісім реакторів на п'яти станціях, а уряд розраховує в найближчому майбутньому продовжити політику часткового перезапуску АЕС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні